Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky doma s Havlíčkovým Brodem nebodovaly 07.01.2018 | Zápasy

Kadetky v prvním utkání roku 2018 doma v sobotu 6.1. sehrály utkání proti Havlíčkovu Brodu. Komentář k utkání napsala kapitánka týmu Sára Hradová a doplnil jej trenér Pavel Veselý.


Komentář kapitánky Sáry:

První zápas byl celkem vyrovnaný, bohužel ale pro nás skončil prohrou 3:0. Nezdálo se mi, že bysme hráli špatně, dokonce si troufám říct, že to bylo i celkem vyrovnané. Opravdu jsme makali, ale i přes to tam stále bylo spoustu našich chyb, zejména zpracování prvního míče se nám příliš nedařilo.

Do druhého zápasu jsme nastoupili s tím, že Havlíčkův Brod opravdu chceme porazit, ale v druhém setu nás to nějak opustilo. Všichni jsme přestali fungovat a nebyli jsme schopni se dostat zpět do hry. Na konci se to však zlomilo a pár bodů jsme ještě zvládli uhrát. Třetí set jsme hráli podobně jako první snažili jsme se, ale bohužel i druhý zápas jsme prohráli 3:0.

Naším hlavním problémem v těchto zápasech byly stropy. Netuším, jak se nám podařilo dát tolik stropů, protože si myslím, že s tímhle jsme nikdy nějaké velké problémy neměli. Ale i přes prohru myslím, že jsme si dobře zahráli. A doufám, že nás to nakopne k lepším výkonům.


Komentář trenéra:

Náš výkon nebyl určitě špatný, ale soupeř byl lepší a nás svazovala nervozita ze zápasu v domácím prostředí a také stále ještě děláme hodně nevynucených chyb. Problém nám dělá zejména přihrávka, na útoku a bloku jsme byli Havlíčkovu Brodu vyrovnaným soupeřem. Největší rozdíl byl ale ve hře v poli a zejména také na podání. Ve všech setech (s jedinou výjimkou potvrzující pravidlo) jsme uhráli minimálně 17 bodů, což je slušné.

Pokud vzpomeneme na podzimní zápas se stejným soupeřem, byl v naší hře i počtu uhraných bodů vidět velký posun. Zatím se v naší hře střídají výborné volejbalové okamžiky s těmi, kdy v naší hře převládne chaos a přestaneme dodržovat systém a míč i sami sebe spíše honíme po tělocvičně. Pokud zapracujeme na podání a zpracování prvního míče tak, jak jsme zapracovali na útoku, budeme moci pomýšlet na dobré výsledky.

Prakticky všechny hráčky družstva kadetek jsou věkem stále žákyně a soutěž kadetek budou moci hrát ještě 2 další sezony, takže družstvo má před sebou potenciálně velmi slibnou budoucnost, záleží to pouze na hráčkách, zda pro ně volejbal bude jednou z priorit, jak budou ochotné na sobě makat a co udělají proto, aby se neustále zlepšovaly. Uvidíme, třeba se to projeví již příští sobotu 13. ledna, kdy jedeme na palubovku Pelhřimova a bylo by fajn, kdybychom si odtud nějaký bodík přivezli ;-)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid