Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky doma s Bedřichovem parádně zahájily sezónu 2 výhrami 18.10.2015 | Zápasy

První zápas sezony odehrály kadetky, když v domácím prostředí přejely Bedřichov dvakrát 3:0. Komentář k utkání napsala kapitánka Romča Čuhlová.


Dneska jsme začaly s holkami sezónu suprově, jsem strašně ráda za to, jak to skončilo. I když ráno jsem díky zaspání zrovna nestíhala, tak jsme začali první zápas dobře. Začaly jsme v sestavě: smeč - Barča a Eliška, účko Anička, náhra Kája, blok Áďa Š. a Romča a jako libero Klárka. Na lavičce na vystřídání byly připraveny: Mája, Terka a Niky. U zapisovaní nám fandila Áďa T. která si bohužel na tréninku udělala něco s palcem, a s ní nás tam přišla podpořit Verča, která nyní bohužel ze zdravotních důvodů nemůže hrát. A pak samozřejmě náš trenér!

Asi nejlepší set byl právě ten první, a pokud se nepletu, tak jsme ho vyhrály 25:8. Do druhého setu jsme nastoupily trošku uklidněné a tak jsme první míče nevybraly, ale pak jsme se zase srovnaly a hrály dobrý volejbal. Takhle to bylo ještě další 4 sety. Celkově jsme vyhrály 3:0 (8,17,16) a 3:0 (8, 10,21).

Dnešní zápas s Bedřichovem nás dostal na 1. místo v tabulce a s holkama jsme si řekly, že bysme to chtěly takhle udržet až do konce sezony. Tak doufejme ;-) Určitě můžu říci za všechny holky, že jsme si to dneska užily. Dnešek byl pro nás velkým plusem a zítra nás čeká další zápas, ale za juniorky. Tak doufám, že dopadneme také tak dobře jako dnes :-)

Komentář trenéra:
Dneska skoro stoprocentní spokojenost, určitě je ještě mnoho věcí, které můžeme zlepšovat, ale dnešní výkon je velkým příslibem do budoucnosti. Hráli jsme dnes poprvé s liberem a fungovalo to skvěle. Klára tuto roli zvládla na jedničku s hvězdičkou a bylo vidět, jak je týmu prospěšná a jak jí to hrozně baví. Stejně velkou pochvalu zaslouží i Kája, která odehrála oba zápasy výborně, přestože měla nepříjemný zdravotní problém. Křest ohněm si odbyla Áďa Švomová, která odehrála svůj první celý mistrovský zápas a to hned za kategorii kadetek (je věkem žákyně). Kromě výborného podání, kterým dosahovala přímé body, se ukázala také jako zdatný blokař a dobrý útočník. Nakonec si nechávám největší klad - Elišku. Eliška jde nyní volejbalově neuvěřitelně nahoru a dovolím si tvrdit, že kdybychom měli soutěž o to, kdo se letos nejvíce zlepšil, je to právě Eliška. Měla naprosto jistý příjem, vynikající podání a v prvním utkání byla na útoku téměř bezchybná. Eliško: klobouk dolů, pokud v těchto výkonech budeš pokračovat i nadále, bude to skvělé a staneš se nepostradatelným členem týmu. Tým makal jako celek, pochvalu si zaslouží naprosto všichni, ale nejlepšími hráčkami byly tentokrát určitě Eliška a Klára.
Do utkání zasáhlo všech 11 hráček, některé více, některé méně, ale skvělé je, že jsme fungovali jako tým. Ať na hřišti nebo na lavičce, každý makal nebo fandil a povzbuzoval ostatní. A když se k tomu přidá kompaktní a dobrý výkon na hřišti, tak to je pro trenéra ráj. A já jsem si to dneska opravdu užil a jsem rád, že jsme doma všech divákům a hlavně sami sobě ukázali, že umíme hrát výborný volejbal a že nás to dost baví.

Několik čísel ze statistiky utkání:
V obou utkáních se nám podařilo dát 31 es, 31 přímých útoků na zem a 4 bodové bloky (celkem přímých bodů 76 bodů aniž by to byla chyba soupeře). Na výhrách se bodově nejvíce podílela Eliška, která pro tým získala přímo 15 bodů (4 esa a 11 útoků). Bára měla jen o bod méně (3 esa a 11 útoků). Áďa a Anička obě získaly po 11 přímých bodech (Anička 6 es a 5 útoků, Áďa 7 es, 3 bloky a 1 útok). Také Kája vybojovala pro tým 7 bodů za 5 es a 2 bodové ulívky "z druhé". Předpokladem pro to vše ale byl vynikající příjem a pole Kláry, která celý tým skvěle řídila a dávala hře řád a jistotu.

Po prvním kole jsme zatím na první příčce tabulky, je sice předčasné dělat nějaké závěry, ale předvedeným výkonem jsme si nasadili laťku pěkně vysoko a já věřím, že ji dokážeme nejen držet, ale v budoucnu ještě překonat. Je to jen na nás ;-)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid