Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky doma podaly ustrašený výkon, a proto nebodovaly 24.11.2018 | Zápasy

Komentář k druhému zápasu kadetek s Bedřichovem, který byl herním projevem zcela podobný tomu prvnímu, napsala asistentka trenéra Edita Hájková.


Kadetky se v sobotu 24.11. utkaly doma v přímém souboji o 2. příčku tabulky s Bedřichovem. Po dobrém začátku dostaly soupeře svými nevynucenými chybami do hry a samy sebe naopak do herní nepohody, ze které se nedokázaly vymanit. Svazovala je obava z chyby, a proto chyby dělaly, sebedůvěra se pomalu vytrácela s narůstajícím bodovým skórem soupeře. O kvalitě výkonu vypovídají např. čísla, že 1. set prohrály 26:28, ač vedli 19:12 a že v jednom setu soupeři darovaly 11 bodů jenom zkaženými podáními. Výsledkem byly nejen 2 porážky 1:3, ale hlavně rozpaky z celkového přístupu a z předvedené hry.

Sestava: smeč - Viki, Sára, Lucka K., účko – Klára, Lucka Š., blok - Barča, Eliška, Aneta, náhra - Terka a Simča, libero – Evička Nováková (nahrávačka ze starších žákyň zaskakující za zraněnou Ellu)

Komentář Edity Hájkové

Holky nastoupily k 2. zápasu odhodlaně a hned v počátku vedly o 5 bodů díky kvalitnímu podání. V poli vládla dobrá nálada díky stálému náskoku, který se ke konci začal zmenšovat díky snižujícímu se soustředění a nepozornosti. Set byl náš, ale opět místo toho, aby nás nastartoval do následujících setů, polevilo se a Bedřichov nás začal přehrávat výborným pohybem v poli a bohužel i útokem. My polevily v podání, útok se zdál až katastrofální, zachraňoval to sem tam trefený, ale někdy i šťastně netrefený míč ze středu. Na náhře prostřídala Terku Simča, na smeči se místo Sáry blýskla Lucka Kališová (a to doslova), která ještě nedostala moc příležitostí, ale odvedla přesně to, co se po ní žádalo.Smečovala tvrdě, bez jakékoliv bázně. Celou dobu byla soustředěná na to, co se děje s míčem a na hřišti.

Klárku na účku střídala Lucka Štursová, která až jednou nechá nervozitu v šatně, bude opravdu nebezpečná hráčka. Největším překvapením byla Evička na liberu, která zvedala balony s takovou lehkostí a suverenitou, že se někdy až tajil dech. Perfektně četla hru,vždycky byla připravená na tom správném místě. Jediné,co se jí ale nedá vytknout, bylo, že by nejraději i nahrávala :) Po dvou srážkách s Terkou snad ani jedna neutrpěla větší zdravotní újmu. Škoda, že svou houževnatostí nenakazila zbytek týmu. Evička se na postu libera cítila jako ryba ve vodě, až na to, že ty další ryby okolo ní postupně lekaly. Vyzvedla bych práci Terky, která byla rychlá a nekazila (ani podání), ale ještě jí chybí důvtip a větší průbojnost v řízení hry. Bohužel volejbal není jen o jedné nebo dvou hráčkách, ale o celém týmu.

Přestaňte se nechat porážet a pojďte začít využívat toho,co se učíte na trénincích!

Těšíme se na další zápasy, kde nám určitě postupně poodhalíte váš volejbalový UM!

Výsledek: TJ Žďár nad Sázavou - TJ Bedřichov 1:3 (-26,23,-19,-18) a 1:3 (20,-18,-13,-13)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid