Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky v nových dresech doma jasně přehrály Českou Třebovou 05.11.2016 | Zápasy

Kadetky se v dalším utkání 1. ligy utkaly doma s týmem České Třebové. Protože v tomto zápase poprvé nastoupily v nových dresech, měly silnou motivaci uspět a potvrdit nepsané pravidlo, že v nových dresech se vyhrává. Komentář k utkáním napsal tentokrát benjamínek týmu - blokařka Eliška Janovská. Komentář je doplněn o pohled trenérů.


Komentář Elišky

V prvním setu se nám velmi dařilo, šel nám příjem, útok i podání. Do útoku se zapojil útok z doskoku i středem. Na podání nás podržela Barča, která dala 20 podání za sebou. Tento set skončil 25:5. Tímto způsobem jsme hrály celý zápas, i když jsme dělaly nějaké malé chyby, dotáhly jsme tento zápas do konce a vyhrály jsme 3:0.

Do druhého zápasu jsme přišly plné sil. Hrály jsme podobně jako v prvním setu, ale dělalo nám problém, abysme se nepřizpůsobily hře soupeřů. V druhém setu jsme se se soupeřem ze začátku tahaly o body, ale tento i třetí set jsme vyhrály a zápas skončil 3:0. Myslím si, že jsme hrály dobře a dařilo se nám, ale nehrály jsme určitě na maximum.

V základní sestavě byla Kája na nahře, Barča a Eliška F. na smeči, Terka a Eliška J. na bloku, Verča jako účko a libero Klárka. Do hry se dostala Niky, Aďa i Klárka J.

Výsledek: TJ VAMAFIL Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Geodezie Česká Třebová 3:0 (5, 16, 14) a 3:0 (12, 14, 13)


Komentář trenérů

V dnešním zápasu jsme určité chtěli naplno bodovat a poctivě jsme se na něj na trénincích připravovali. Na našem herním projevu bylo znát, že jsme se zaměřili jak na podání, tak zejména na útok středem sítě. Kája měla kvalitně přihráno, a tak mohla rozdělit útok mezi všechny hráčky, takže jsme útočili ze všech postů. Obě blokařky (Terka i Eliška J.) si tak v zápasu naostro vyzkoušely to, co natrénovaly (tedy souhru s nahrávačkou a útok rychlíkem), a fungovalo to výborně. Přidaly se k nim kvalitním útokem i obě smečařky a Verča na účku.

Dařilo se nám také na podání, kde zejména Barča zažila asi nejdelší podávací sérii v životě, když v 1. setu 1. utkání přišla na podání za stavu 4:1 a odešla za stavu 24:1. Vyzkoušela si krátké i dlouhé podání a dokonce i velmi úspěšnou sérii smečovaných podání. Dalším pozitivem bylo také to, že se do hry dostaly postupně všechny hráčky, takže zápas jsme dohrávali s Niky na účku a Klárou J. a Áďou na smečích.

Nemuseli jsme určitě podat stoprocentní výkon, hráli jsme to, co bylo třeba a soupeř se v žádném setu nedostal přes 16 bodů. Dnes získané body jsou velmi důležité jednak pro naše sebevědomí, jednak je velmi pravděpodobné, že se budou přenášet do 2. poloviny soutěže, kde se vzájemná utkání započítávají. V tabulce máme nyní 16 bodů, posunuli jsme se na 4. příčku a nechali za sebou Českou Třebovou a Nové Veselí.

Nyní máme 2 týdny na to, abychom natrénovali další věci a byli dobře připraveni na utkání, které nás 19. listopadu čeká v Brně s Královopolskou. Určitě se pokusíme předvést kvalitní výkon a přidat další ligové body.

P.S. Ty nové dresy vám, holky, moc sluší a ještě vám to v nich skvěle hraje ;-)

Dvouminutový sestřih vítězných míčů z 1. utkání si můžete prohlédnout na Youtube na odkazu https://www.youtube.com/watch?v=Exs9B3TlbPE


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid