Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadetky zakončily letošní ročník 1. ligy 2 výhrami 26.02.2017 | Zápasy

V neděli 26.2. odehrály kadetky v domácím prostředí poslední utkání letošního ročníku 1. ligy proti týmu Nového Jičína. Komentář k utkáním napsala smečařka Áďa Tomášková a doplnili jej trenéři.


Komentář Ádi:

Na dnešní zápas jsme se všechny těšily, byl letos poslední a čekaly jsme jasnou výhru. Hrálo se v domácím prostředí proti Novému Jičínu za hlasité podpory fanoušků i všech hráček na střídačce.

První zápas začínal v 10:00 a proběhl v klasické sestavě, přičemž stihla na smeči přiložit ruku k dílu Niky místo Elišky F. i Klárka J. místo Barči M. Zápas skončil po hodině naší výhrou 3:0 po setech 25:11, 25:9 a 25:18. První zápas jsme tedy měly v kapse.

Druhý zápas začal po hodinové pauze na sváču přesně v pravé poledne. Sestava se změnila, Niky šla na účko místo Verči a já na smeč místo Elišky F. Jinak byla sestava jako vždy (Kája na náhře, Klárka jako libero, Barča M. smeč, Barča Ž. a Eliška J. blok). První set jsme opět vyhrály a do druhého setu jsme pustily na smeč zpátky Elišku F. tentokrát místo Barči M. A následovala další výhra. Čekal nás třetí (doufaly jsme že i poslední) set. Sestava se opět změnila. Na smeči se objevila Klárka J. Tenhle set jsme trochu prospaly a soupeřům míč často půjčovaly zadarmo. Nakonec jsme ale opět vyhrály 3:0 (11,11,19). Chtěla bych podotknout, že Niky to na účko šlo moc dobře a taky že moc děkujeme za podporu nejen ze střídačky, ale i z řad fanoušků. Na zápase však tentokrát opět chybělo naše rekreující se sluníčko, Terezka, kterou tímto zdravíme na slunné Maledivy.

Jelikož to byl poslední zápas, čekala nás odměna. Po zápase jsme všichni zamířili do nedaleké restaurace a pořádně se nadlábli. Chtěla bych za všechny holky poděkovat trenérům i rodičům za podporu, důvěru a pevný nervy.


Komentář trenérů:

Dvě výhry nad Novým Jičínem zaokrouhlily celkový počet našich výher v 1. lize na číslo 13. Máme stejný počet bodů jako Junior Brno, který je na 3. příčce, a dokonce i lepší poměr setů, ale skončili jsme nakonec na 4. příčce, protože při rovnosti bodů nejsou dalším kritériem sety, ale počet vítězných zápasů. A těch my máme o jeden méně než Brno, proto nás v dubnu čeká baráž.

Celkově budeme sezonu hodnotit až po baráži, ale na zhodnocení našeho účinkování v 1. lize už se pracuje. A nemáme se určitě za co stydět, protože kromě Lanškrouna jsme bodovali se všemi dalšími 11 soupeři a dokázali jsme porazit třeba i takový tým jako je Kralovopolská Brno, a to dokonce hned dvakrát. 13 výher - to určitě není náhoda. Naše kvality budeme muset ještě prokázat v baráži, ale té se rozhodně bát nemusíme.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid