Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadeti zakončili KP dohrávkou v Chocni 07.04.2014 | Zápasy

K posledním dvěma odloženým zápasům KP Pardubického kraje vyjel náš tým do Chocně změřit síly s místními juniory, mimochodem jediným juniorským týmem v soutěži.


Proti Chocni jsme před Vánoci v domácím prostředí překvapivě předvedli náš asi nejlepší volejbal v soutěži a minimálně to samé jsme chtěli předvést i u nich, a důstojně tak soutěž dohrát. Ani tentokrát jsme neodjeli kompletní, chyběli nám Lukáš a Honza Gregorovi a Dana Lojka nahradil narychlo povolaný Radek.
Jelikož byl začátek zápasu již od devíti hodin, museli jsme si ráno přivstat, což se zřejmě projevilo i na začátku zápasu. Než se základní sestava (na náhře Dan a Šimi, na smeči Dominik a Vašek a na bloku Smolda se Sobem) rozkoukala, prohrávali jsme 1:8. Po nuceném timu se naše hra o něco zlepšila, ale soupeř nás neustále převyšoval na přihrávce, v útoku a při hře v poli. Stejně tak tomu bylo i v dalších dvou setech a výsledkem byla porážka za necelou hodinu 0:3.
Ke druhému zápasu jsme nastoupili v pozměněné sestavě - na náhru šel se Šimim místo Danka Honza, na smeči Dominik a místo Vaška nastoupil Danek a na bloku Smolda se Sobem. Tentokrát začátek zápasu nebyl až tak jednoznačný, ale stále jsme za Chocní herně i bodově zaostávali. Velké problémy nám dělalo především podání jednoho choceňského hráče, který se svojí sérií vždy postaral o rozhodující náskok soupeře v každém setu. Jelikož se jednalo o poslední zápas sezony, dostali postupně příležitost zahrát si i Adam s Radkem.
Celkově se nám na domácí výkon s Chocní úplně navázat nepodařilo, ale přesto jsme místy předvedli několik pohledných volejbalových akcí a také pár divácky zajímavých dlouhých výměn podložených bojovností některých hráčů.

VK Choceň - TJ Žďár nad Sázavou 3 : 0 (13,12,15) a 3: 0 (13,14,9)

Sestava: Dominik Škarka, Martin Smolík, Jan Kalina, Danek Pavlík, Pavel Šimek, Vašek Parcl, Petr Sobotka, Adam Peňáz, Radek Pohanka

Poděkování za výpomoc při dopravě na zápas i za funkci navigátora a statistika patří opět Kamilu Pavlíkovi.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid