Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadeti zahájili soutěž 12.10.2014 | Zápasy

V neděli 12.10. kadeti zajížděli do Velkého Meziříčí k prvnímu turnaji KP, kde se postupně utkali s domácími, Třebíčí a Jihlavou.


V úvodním utkání nás čekal papírově nejsilnější soupeř z Velkého Meziříčí. Svoji roli od začátku potvrzoval a především díky kvalitnímu skákanému servisu nás nepustil příliš do hry. V druhé sadě se naopak zlepšil i náš servis a celý set jsme dokázali se soupeřem držet krok. Bohužel v koncovce jsme si vybrali tři slabší zákroky v poli i na síti a soupeři tak darovali druhý set. Pozitivem však určitě bylo, že a tým Velmezu nastoupilo několik hráčů, kteří nastupují v kadetské extralize a my jsme s nimi dokázali zahrát vyrovnaný set.

Naše druhé vystoupení ze začátku tolik radosti nepřineslo. Od prvních balónů jsme přistoupili na hru soupeře, která nám nevyhovovala, dobré podání nás opustilo. Prví set zůstal v rukou Třebíče. Následující set však znamenal pro naše družstvo obrat o 180 stupňů a jasně jsme zvítězili v poměru 25:10. 3. Set se nesl v podobném duchu, i když ke konci nás opustila koncentrace, přesto skóre ukazovalo 15:10 pro tým ze Žďáru nad Sázavou. Tím jsme si připsali historicky první vítězství v kadetské soutěži!

Třetí zápas proti Jihlavě byl opravdovou volejbalovou bitvou o každý míč. O tom svědčí koncovka prvního setu. Obětavost v poli, tvrdé smeče, emoce na maximu. Přetahovaná nakonec skončila radostí Jihlavy v poměru 30:28. Druhý set byl také vyrovnaný, ale již od začátku si Jihlava vybudovala několika bodový náskok a udržela jej až do koncovky.

Z turnaje jsem však odjížděli spokojení po dobrých výkonech ve všech zápasech a s odhodláním do dalšího turnaje poprat se o více bodů.

Za pochvalu stojí výkon obou smečařů – Luky i Dominik podali dobrý výkon a tým se mohl spolehnout na jejich body z útočné činnosti i podání. Jako krok správným směrem se zdá zařazení Pavla na libero a i při jeho soutěžní premiéře na tomto postu patřil k tahounům týmu.

Vše doplňovala trenérská dvojice Ondra a Zbýňa.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid