Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadeti vyzvali lídra z Chocně 08.12.2013 | Zápasy

Po nevydařeném vystoupení v Litomyšli čekal náš tým další soupeř v krajském přeboru. Do tělocvičny 5. ZŠ dorazil neporažený tým Chocně, tým, který je v kadetské soutěži jako jediný složen i z juniorů.


Čekal nás těžký dvojzápas a museli jsme odčinit nepodařený výkon z Litomyšle. Věděli jsme, že naše šance může být v tom, že nás soupeř podcení. Z toho důvodu jsme se chtěli kvalitně rozcvičit a nastoupit soustředěně do zápasu od prvního míče. Od zahájení zápasu jsme ukazovali naši chuť do volejbalu a nebojácnost i proti silnému soupeři. Kvalitní servis podpořený malou chybovostí nám dával šanci hrát se soupeřem vyrovnanější partii. Bohužel opět nás trápil příjem a následná náhra v nestandartních pozicích. Jednoznačným pozitivem byly volejbalové výměny, kdy jsme dokázali čapnout míč a následně složit bodový balón.

První zápas, proto nebyl žádným propadákem, ba naopak, příjemným překvapení v podobě naší bojovnosti a přijatelným skórem kolem dvacítky.

Druhý zápas nás nezastihl na začátku v nejlepší formě. Nebojovný výkon znamenal značný náskok hostů od úvodního hvizdu. Po prostřídání sestavy se naše hra oživila a opět jsme sehráli vyrovnané výměny. Druhý zápas se nesl v podobném duchu jako první, nicméně menší koncentrovanost nám nedovolila hrát o lepší výsledek než v prvním zápase.

Celé družstvo zaslouží pochvalu za bojovnost, důkazem by snad mohly být odřeniny a spáleniny po obětavých zákrocích v poli. Jmenovitě pochválím Vaška Parcla, který je v týmu kadetů nováčkem, ale na hřišti určitě takto nepůsobil, především jeho naskočený plachtící servis snese přísnější měřítka kvalitního podání.

Po zápasech se trenérské duo Ondřej Kadlec a Zbyněk Kalina shodlo, že jsme odehráli nejlepší zápas probíhající sezóny.

Sestava: Lukáš Gregor, Danek Pavlík, Martin Smolík, Dominik Škarka, Pavel Šimek, Jan Gregor, Jan Kalina, Vašek Parcl, Adam Peňáz, Dan Lojek, Petr Sobotka

Ondřej Kadlec

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid