Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadeti vytěžili z druhého turnaje KP 5 bodů 27.10.2014 | Zápasy

Do druhého turnaje KP juniorů/kadetů v neděli 26.10. ve žďárské hale nastupovali domácí s odhodláním rozmnožit svůj bodový zisk z předchozího turnaje ve Velkém Meziříčí.


V týdnu nám přípravu na domácí turnaj narušily zdravotní problémy Denyho (palec na noze), Honzy K. (kotník) a v sobotu i Škrabyho (koleno), ale v neděli jsme se překvapivě sešli kompletní.

K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti favoritovi z Velmezu s Denym na nahrávce, s Lukym a Škrabym na smeči, se Sobem a Smoldou na bloku, Čajdou na účku a na liberu Šimi. K vidění byl pohledný a celkem vyrovnaný zápas, ve kterém jsme udělali bohužel více chyb především na podání i v poli a výsledkem byla porážka ve dvou setech 19:25 a 20:25.

Ke druhému zápasu s VK Třebíč jsme nastoupili v lehce pozměněné sestavě (Denyho vystřídal na nahrávce Čajda a na účku nastoupil Gregy) s cílem plného bodového zisku. Začátek zápasu byl skutečně impozantní a do stavu 6:0 si soupeř „ani neškrtl“. Bohužel se dostavilo velké uspokojení s vývojem zápasu a za stavu 10:10 jsme po našem time začínali znovu. Opět jsme si postupně vytvořili náskok, který nám spíše daroval chybující soupeř, ale v koncovce setu se dostavilo opět uspokojení a výsledkem bylo ubojované vítězství 25:22. Do druhého setu jsme vstoupili velmi vlažně, chyběla bojovnost, nasazení, komunikace hráčů, nepomohla ani důrazná domluva o time za stavu 2:7. Herní projev se začal zlepšovat až od stavu 7:15 pro Třebíč, kdy přišel na hřiště Deny a Vašek se z nevýrazné nahrávky přesunul na účko. Najednou se začalo dařit na podání, zlepšili jsme se na příjmu a po kvalitní nahrávce jsme se konečně začali prosazovat i smeči. Výsledkem byl obrat v setu a první vítězství v KP za 3 body.

Do závěrečného utkání s Jihlavou jsme znovu lehce zamíchali sestavou, když na náhru se od začátku vrátil Deny, na účku nastoupil Honza K., na bloku se místo Smoldy představil Gregy a na smeči místo Škrabyho nastoupil Čajda. Zápas se stal znovu pohlednou volejbalovou bitvou o každý míč, ale soupeř nám v začínající koncovce prvního setu odskočil na rozdíl pěti bodů a jeho náskok se nám i po velmi dobrém výkonu již nepodařilo smazat a set jsme ztratili poměrem 21:25. I ve druhém setu pokračoval pohledný volejbal na obou stranách, ale přece jenom jsme pořád dotahovali malý náskok soupeře. Před vstupem do koncovky setu se nám velmi dobrým útokem, několika přímými body z podání a obrovskou bojovností podařilo náskok soupeře nejenom srovnat, ale i po dramatické koncovce set urvat pro sebe v poměru 26:24 a vynutit si tak rozhodující třetí set. Ten byl až do stavu 9:9 velmi vyrovnaný, potom se podařilo díky Gregyho podání třemi přímými body Jihlavě odskočit, tento náskok jsme již udrželi a set v poměru 15:12 byl náš. První vítězství nad Jihlavou bylo na světě, všichni hráči ho také náležitě oslavili společně s výbornými diváky, především z řad rodičů a příbuzných.

Za získaných 5 bodů do tabulky zaslouží pochvalu všichni hráči, ale vyzdvihnout musím výborné výkony Denyho na nahrávce, Lukyho na smeči, který odsmečoval víc než polovinu našich útoků, a také Šimiho na liberu. Doufám, že naše výkony budou mít stále stoupající tendenci a bodové zisky včetně posunu v tabulce budou nadále pokračovat.

Výsledky:​
TJ Žďár n. S. - Sp. Velké Meziříčí​​ 0:2 (-19,-20)
​TJ Žďár n. S. - VK Třebíč ​2:0 (22,22)
​TJ Žďár n. S. - ŠSK Demlova Jihlava ​2:1 (-21,24,12)

Za trenérský tým Zbyněk Kalina

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid