Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadeti vezou ze třetího turnaje KP v Třebíči 6 bodů 09.11.2014 | Zápasy

Ke třetímu turnaji KP juniorů/kadetů zajížděli tentokrát žďárští mladíci do Třebíče s cílem ještě více vylepšit bodové maximum z domácího turnaje.


Kromě Čajdy a Penyho, kteří se zúčastnili ČP žáků, byla sestava stejná jako na druhém turnaji KP, navíc s námi ještě odjel blokař J. Augustin ze žáků a novic v našem týmu Pepa.
K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti favoritovi z Velmezu s Denym na nahrávce, s Lukym a Škrabym na smeči, se Gregym a Smoldou na bloku, Sobem na účku a na liberu Šimi. Z naší strany to byl velice průměrný výkon a celkem rychlá porážka ve dvou setech 12:25 a 12:25, když nás srážela především vlastní herní nesoustředěnost a nedisciplinovanost a nepomohla ani střídání či time.

Hned po tomto nevydařeném zápase jsme nastupovali k nejdůležitějšímu zápasu turnaje s Jihlavou v lehce pozměněné sestavě. Na blok nastoupil místo Gregyho Sob a na účku se představil ve svém prvním velkém zápase Pepa. V utkání podali všichni hráči mnohem lepší a bojovný výkon, ale stav byl až do koncovek obou setů velmi vyrovnaný. Především v první polovině obou setů jsme udělali zbytečné množství nevynucených chyb na podání i na příjmu. Tyto chyby a nedůrazný útok pak soupeři dovolily udržovat dlouho vyrovnaný bodový stav. Až v koncovkách obou setů se nám podařilo výkon zlepšit a dovést zápas k vítězství, poprvé za tři body.

Po zápasové pauze jsme nastoupili k poslednímu utkání s VK Třebíč, kde bylo povinností získat další 3 body. V sestavě dostal na účku příležitost Honza a na bloku místo Smoldy Gregy, ostatní posty zůstaly obsazené stejně. Místo víceméně jasného zápasu jsme vítězství ve dvou setech museli ubojovat, protože jsme opět soupeři svými chybami pomáhali udržovat dlouho vyrovnaný stav.

S šesti získanými body a postupem na druhé místo v tabulce panuje samozřejmě velká spokojenost, ale předvedená hra byla určitě horší než na předchozím turnaji. Do dalšího turnaje KP tak máme určitě na čem pracovat.

Ještě poděkování za výpomoc s dopravou Kamilu Pavlíkovi.

Výsledky: TJ Žďár n. S. - Sp. Velké Meziříčí 0:2 (-12,-12)
TJ Žďár n. S. - ŠSK Demlova Jihlava 2:0 (22,21)
TJ Žďár n. S. - VK Třebíč 2:0 (19,21)

Za trenérský tým Z. Kalina, O. Kadlec

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid