Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Kadeti nestačili na Boskovice 19.01.2014 | Zápasy

V dalším kole krajského přeboru kadetů zavítal na žďárskou palubovku tým z Boskovic, který se pohybuje v horních patrech tabulky. Čekal nás tak nelehký soupeř, se kterým jsme se však chtěli porvat o dobrý výsledek.


V minulých zápasech jsme často prospali začátky utkání, čemuž jsme se tentokrát chtěli vyhnout. A úvod nám skutečně vyšel. Dařilo se nám soupeře zatlačit hlavně na servisu. Dali jsme několik es a výsledkem toho bylo naše vedení 7:2. Soupeř se však postupně rozkoukával a dokazoval, že na špici tabulky není náhodou. Nám naopak postupně odešel servis a začali jsme více chybovat. Boskovice si tak zaslouženě došly pro vítězství 3:0.

I druhý zápas se vyvíjel podle podobného scénáře. Důrazní mladíci z Boskovic byli po většinu utkání ve vedení, zatímco my jsme se spíš trápili sami se sebou. I z druhého zápasu jsme tak po porážce 3:0 odešli bodově naprázdno.

I přes porážku se na našem výkonu dají najít pozitiva, na kterých můžeme příště stavět. Byl to hlavně servis, kterým se nám místy podařilo dělat zle zatápět hostujícím přihrávačům. Do dalších zápasu musíme myslet na to, že smečař musí být důrazný a nesmí se bát dát ránu. Tvrdý útok je cesta k zisku bodů! Sečteno a podtrženo, v některých fázích zápasu jsme byli Boskovicím vyrovnaným soupeřem, ale pokaždé přišlo hluché místo, kdy nám soupeř několikabodovou šňůrou utekl a manko už se nám dohnat nepodařilo.

Sestava:
Lukáš Gregor, Danek Pavlík, Dominik Škarka, Pavel Šimek, Jan Gregor, Jan Kalina, Vašek Parcl, Dan Lojek, Petr Sobotka, Pavel Čuda, Adam Peňáz, Martin Smolík

Trenéři:
Ondřej Kadlec, Zbyněk Kalina, Petr Kadlec

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid