Volejbal Žďár nad Sázavou

Články z turnajů

Kadeti a žáci sbírali zkušenosti na turnaji v Třebíči 31.05.2014 | Turnaje

Poslední květnovou sobotu vyjela žďárská omladina na turnaj do Třebíče. Do turnaje jsme přihlásili dva týmy – kadetský a žákovský. Družstva jsme poskládali tak, jak budou bojovat příští sezonu v krajských přeborech.


Kadetský tým se v prvním zápase utkal s domácí Třebíčí. První set se nám dařilo na podání i útoku a celkem v klidu jsme zvítězili. V druhém setu však přišlo malé povolení z naší strany, což mělo za následek těsnou prohru a muselo se tak jít do tie-breaku. Ten jsme však zvládli a zvítězili tedy 2:1. V druhém zápase jsme se střetli se silným týmem Velkého Meziříčí. Kluci z Velmezu od prvních výměn ukazovali svoji sílu. Především jejich kvalitní skákaný servis nám dělal velké starosti. Přesto se nám podařilo několikrát dobře zaútočit a předvést několik dobrých výměn, na vítězství to však nestačilo. Do druhého setu jsme šli s tím, že musím přitvrdit na podání. Od začátku jsme se dostali do vedení, které jsme udržovali až do koncovky. Zde se ale opět Velmez mohl spolehnout na svůj kvalitní servis a po velkém boji znovu zvítězil. V posledním zápase došlo na bratrovražedný souboj s týmem žáků, se kterým jako kadeti nemůžeme být vůbec spokojeni. Zatímco žáci na druhé straně bojovali o každý míč, my jsme se hodně trápili, nehráli jsme svoji hru a můžeme být hodně rádi za výhru 2:0. Kadeti tak celkové obsadili druhé místo! Navíc byl Dominik Škarka vyhlášen jako nejlepší hráč turnaje!

Žákovský tým ve všech svých utkáních prohrál, ale rozhodně nezklamal. Kluci bojovali o každý míč a přesto, že pro některé to byla první pořádná zkušenost se šestkovým volejbalem, tak si vedli velice dobře. Především v derby s kadety sahali kluci po senzačním setu!

Z trenérského pohledu turnaj splnil naše očekávání. Kadeti poprvé hráli systém s jedním nahrávačem a až na menší zmatky si s tím poradili velice dobře. Věc, na které stále musíme pracovat a už na sebe musíme být trošku „zlí“, jsou míče zadarmo, které už prostě musíme přihrát za jedna, abychom následně mohli kvalitně nahrát a zaútočit. Jak jsem již psal výše, žáci předvedli bojovný výkon, což je potěšující základ, na kterém chceme stavět.

Sestava kadetů: Dominik Škarka, Lukáš Gregor, Peťa Sobotka, Honza Gregor, Vašek Parcl, Pavel Šimek
Sestava žáků: Dan Pavlík, Adam Peňáz, Ondra Švoma, Michal Vago, Kuba Augustin, Luboš Augustin

Za pomoc s dopravou na turnaj děkujeme panu Vagovi!

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid