Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky vezou z utkání s KCTM Vysočina jen set 21.02.2016 | Zápasy

Juniorky jely v neděli 21. února na palubovku KCTM Vysočina do Jihlavy. Čekal nás těžký soupeř, který svou kvalitu dokazuje také v 1. lize kadetek, kde v současnosti bojuje ve finálové skupině a vloni dokonce bojoval v baráži o extraligu kadetek.


V měřením sil s tímto celkem jsme doma dokázali senzačně získat 4 body po výhře 3:1 a těsné prohře 2:3. Nyní jsme ale hráli v jejich prostředí a soupeř navíc věděl, že nás nemůže podcenit, že také máme své kvality, proto nastoupil v plné sestavě.

Začátek utkání jsme začali se zbytečným respektem a v podstatě si zase zvykali na pořádný volejbal, protože včera jsme v soutěži kadetek odehráli utkání v Humpolci, kde to byla asi o 3 třídy nižší úroveň. Soupeř nás tlačil tvrdým podáním a útokem a získal od začátku náskok, který udržel až do konce 1. setu. Před 2. setem jsme si opět připomněli, co musíme hrát, abychom mohli uspět a šli jsme na to. Dp sestavy šla na smeč místo Verči Eliška, což naši hru oživilo, zkvalitnil se hlavně příjem. Soupeře jsme zatlačili podáním (jako tradičně v tomto vynikala Anička), nebáli jsme se tvrdě útočit, (zejména Barča), a také jsme zlepšili obranu na síti i v poli. Soupeř na jednou ztratil jistotu a my ho nenechali vzpamatovat a najednou to bylo 1:1. Bohužel jsme neudrželi náš výkon v dalším setu, nedařilo se nám přihrávat soupeřovo kvalitní podání a z toho pak plynuly další chyby na útoku. Soupeř zvrátil stav na 2:1. Ve 4. setu se bohužel zranila Míša, nahradila ji Áďa a hned se prezentovala bodovým blokem. Soupeř pak ale využil svou výškovou převahu i zkušenosti z ligových utkání a dotáhl set i celý zápas - 3:1.

Druhé utkání již bylo v režii soupeře, který opět tlačil výborným podáním a tvrdě útočil. Do hry ze postupně dostaly všechny naše hráčky, ale tentokrát jsme na soupeře neměli a prohráli jasně 3:0. Trochu jsme to asi podvědomě vzdali po 1. prohraném utkání a také nás zabrzdilo zranění Míši, která v 1. utkání podala dobrý výkon. Náš výkon snesl vysoká měřítka jen ve 2. setu 1. zápasu, v ostatních setech jsme polevili a soupeř toho dokonale využil. Je nutno přiznat, že tým KCTM je mnohem zkušenější a měl herní převahu, ale dokázali jsme se mu v některých aspektech vyrovnat, bohužel ale ne po celou dobu. Trochu mě mrzí, že jsme to někdy vzdávali příliš brzy a soupeři jeho zaslouženou výhru o dost zjednodušili. Také sérii několika chyb jdoucích po sobě by se nám již neměla stávat (zejména na přihrávce), takto zkušený soupeř toho dokáže dokonale využít a pak není naděje na dobrý výsledek.

Nyní stále držíme bronzovou příčku tabulky. Do konce soutěže se utkáme ještě se 3 soupeři, z toho 2krát v domácím prostředí. Doma 6. března se Štoky je povinnost získat plný počet bodů, v Humpolci se 20. března pokusíme určitě vybojovat nějaké body a vše uzavřeme 27. března doma v posledním utkání s Havlíčkovým Brodem, což by podle všech ukazatelů měl být přímý souboj o bronz.
Uvidíme ;-)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid