Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Junioři z Jihlavy vezou 2 body 16.10.2016 | Zápasy

Junioři odehráli druhý turnaj krajského přeboru. Komentář napsal Vašek Parcl.


Na náš druhý turnaj jsme vyrazili do Jihlavy, do tělocvičny místní ZŠ Demlova. Soupeři pro tento turnaj nám byli pouze oba týmy z Jihlavy, tým z Drásova se předem omluvil kvůli nedostatku času. Zápasy s nimi se tedy přesunou na jiné turnaje. Na turnaj s námi nemohli odcestovat nadále zraněný Šimi, Gregy, který jel na studentský pobyt do Anglie a Honza Kalina, který jel na vodu. Do turnaje nakonec nezasáhl ani Vašek, který pojal přípravu na zápas v trošku jiném stylu, bohužel ne pozitivním.

První zápas nás čekalo jihlavské áčko, které bylo dnes posílené o hráče z Velkého Meziříčí. Do zápasu jsme nastoupili v sestavě s Danem Pavlíkem na náhře, Škarkym a Penym na smeči, Danem Lojkem na účku a Kubou a Milim na bloku. Začátek zápasu se nám povedl a díky nepříjemné naskočené plachtě Dana P. jsme vedli 5:0. Od té chvíle, kdy soupeř otočil, se objevily drobné nedorozumění na příjmu, protože blokaři nebyli zvyklí přijímat. Nicméně příjem nebyl hlavním faktorem tohoto zápasu. Tím faktorem byl útok. Smečaři jakoby se snad báli útočit, a tak jsme se nemohli spolehnout na přísun bodů ze složených smečí. Víceméně jsme čekali na chyby soupeře. Ty občas přišly, ale nebylo jich mnoho. První set jsme prohráli 21:25. Ve druhém setu náš výkon nadále upadal, a tak jsme prohráli i set druhý (16:25).

Druhý zápas nás čekalo jihlavské béčko, mladý, ale velmi houževnatý a bojovný soupeř. Do zápasu jsme nastoupili v sestavě s Danem na náhře, Ondrou Švomou a Škarkym na smeči, Penym na účku a Kubou a Honzou Bartoněm na bloku. Do zápasu jsme nevstoupili špatně. Mladší kluci si vcelku rychle zvykli na hru ve starší kategorii a předvedli slušný výkon. Do koncovky jsme si odnesli velký náskok, který se ale ještě smrštil na dva body. První set jsme ale urvali 25:23. Druhý set naše hra trošku upadla. Objevovaly se zbytečné chyby, které nám znemožnily vyhrát za tři body. Zápas tedy došel do tiebreaku. I přesto, že jsme za tiebreak zvládli nakupit sedm chyb na podání, se nám podařilo tiebreak vyhrát a připsat si do tabulky o bod navíc.

Na tento turnaj se lze podívat ze dvou stránek. Pozitivní je, že se dnes začlenili do týmu mladší hráči. Dobrá střídání předvedl Radek, který se stal oporou na příjmu i na servisu, dále také Ondra Š. a Honza B., kteří ukázali, že mohou být v budoucnu kvalitními útočnými hráči. V dobrém světle se předvedl i Luboš A., který se nezalekl postu nahrávače. Navíc přidal i dvě dobré série na podání, kdy svou naskočenou plachtou zle zatápěl přihrávajícím soupeřům. Na druhou stranu se moc nedařilo starším hráčům. Nezodpovědný přístup před zápasem neumožnil nastoupit Vaškovi. Na hřišti se také žádný hráč nechopil role tahouna týmu. Občas se povedlo složit míč nějakému smečaři, ale u žádného hráče to nemělo trvalejší ráz.

Z turnaje si tedy vezeme pouze dva body. Na vytoužených šest dnes chybělo hodně, za dnešní výkon bychom si je ani nezasloužili. Je velká škoda, že výkony z některých tréninků, kdy smečaři složí většinu míčů, nedokážeme přenést do zápasu, kdy kupíme chybu za chybou. Do dalšího turnaje, který hrajeme 6. listopadu na domácí půdě, chceme dát mnohem více. Výkony zatím pokulhávají, ale stále věříme, že máme šanci uspět. A jak lépe se vrátit k čelu tabulky, než získáním devíti bodů v domácím prostředí?

Na závěr bychom chtěli poděkovat panu Švomovi, panu Augustinovi a panu Pavlíkovi za odvoz a také O. Kadlecovi za dobré trenérské rady při zápasech.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid