Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky získaly první výhru ve 2. lize 02.10.2023 | Zápasy

Ve 2. kole 2. ligy vyjel tým juniorek (kategorie U20) k utkáním s Pardubicemi. Se soupeřem se rozešly smírně 1:1 na zápasy a získaly letošní premiérovou výhru za plný počet bodů. Komentář k utkáním napsala smečařka a kapitánka týmu Barča Boháčková.


V neděli 1. října jsme před 8. hodinou vyrazily směr Lázně Bohdaneč, kde jsme se měly utkat s družstvem Pardubic, které využívá místní novou sportovní halu jako domácí prostředí. Hned od začátku jsme věděly, že to budou náročné zápasy, jelikož to byl teprve 2. zápas letošní sezóny a navíc jsme jely díky mnoha zraněním pouze v minimálním počtu 7 hráček.

V 1. setu jsme soupeřky jasně přehrávaly a set jsme s přehledem velkým rozdílem vyhrály (25:11). Ve 2. setu jsme soupeřky trochu podcenily a set jim zbytečně přenechaly. Ve 3. a 4. setu jsme se opět vzpamatovaly, zabraly jsme a oba sety jsme přesvědčivě vyhrály. Získaly jsme tak naši 1. výhru této sezóny výsledkem 3:1.

Po hodinové přestávce jsme byly připraveny vyhrát i druhý zápas, ale hned od začátku se nám nedařilo. Soupeřky získávaly body díky našim vlastním chybám a to platilo i pro následující sety. I když jsme se snažily zlepšit špatný výkon z 1.setu, stále jsme se dopouštěly základních chyb. Projevila se u nás i únava a nedokázaly jsme otočit hru v náš prospěch. Nakonec nás tak soupeřky porazily 3:0 na sety a braly plný počet bodů tentokrát ony.

Celkově mám ale z 1. zápasu radost a co se týče toho 2. zápasu, tak si myslím, že to byla pro nás všechny cenná zkušenost. Určitě by se nám také hrálo líp, kdybychom měly k dispozici více hráček a možnost střídání.

Sestava:
Áňa (náhra), Barča, Jolča (smeč), Martina (účko), Kiki a Lucka (blok), Týnka (libero)

Výsledek:
TJ Sokol Pardubice I - TJ Žďár nad Sázavou 1:3 (-11,16,-19,-10) a 3:0 (9,23,8)

V dalším kole hrajeme v domácím prostředí sportovní haly TJ, kde se v neděli 8.10. od 10 h utkáme se Sokolem Havlíčkův Brod.

Fotky k článku



 
tabulky

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid