Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky zakončily poslední domácí vystoupení 1. ligy výhrou 06.03.2022 | Zápasy

V sobotu 5. března odehrály juniorky své poslední domácí utkání v 1. lize. Komentář napsalo libero týmu Evča Nováková a doplnil ji svým pohledem také trenér Pavel Veselý.


Komentář Evči:

V sobotu nás čekal na domácí palubovce náš poslední letošní domácí zápas. Za cíl jsme si daly, že ukážeme divákům kvalitní volejbal a že body soupeři rozhodně jen tak nedarujeme a odmakáme zápasy naplno. Na náhře hrála Johy, do sestavy se také vrátila nahravačka Simča, Kristýnka Seidlerová a Zoja na smeči, na středu Anežka, Ráďa, Kristýnka Sošková a Lucka Zichová, na účku Terka a Jolča a já na liberu.

V 10 hodin začal první zápas. Kvůli tomu, že na hale hráli ve stejný čas i naši prvoligoví junioři, jsme museli hrát na bočním kurtu, což bylo pro nás výhodou a soupeřkám to lehce “uškodilo”, zejména na podání. První set byl jako vždycky takový rozehřívací. Kazily jsme několik podání za sebou a zbytečně nám padaly balóny do hřiště, ale i přesto jsme zvládly uhrát docela vysoký počet bodů. I tak to ale nestačilo a 1. set jsme prohrály. Do 2. setu jsme nastoupily zodpovědně a překvapily jsme soupeřky. Kvalitním podáním jsme jim nasázely několik es, opřely se do smeče a set vyhrály. Třetí a čtvrtý set jsme se se soupeřkami tahaly o každý bod. Šla na nás již znát únava, takže bohužel první zápas skončil prohrou 1:3, ale s výkonem jsme mohly být spokojeny.

V 13:00 jsme nastoupily k 2. zápasu. První set jsme zahrály zodpovědně, probíhaly taky velice dlouhé výměny, bojovalo se o každý míč. Přitvrdily jsme na smeči a 1. set jsme tedy asi se sedmibodovým náskokem vyhrály. Ve 2. setu jsme se trochu ukonejšily, což nás nakonec tento stálo set, ale i přesto jsme trpělivě hrály dlouhé výměny. Třetí set jsme se opět kously a přitlačily na podání, které způsobilo soupeřkám problémy, zabraly jsme i na útoku a 3. set jsme vybojovaly. Čtvrtý set jsme stále makaly, ale dopadla na nás únava a koncovku jsme nakonec neurvaly, takže nás čekal tiebreak. Ten nezačal moc sluníčkově, prohrávaly jsme 1:5, ale už jsme se neměly na co šetřit, a proto jsme pořádně zabraly. Terka nasolila v koncovce 3 esa a tiebreak jsme vyhrály.

Myslím, že za dnešní výkon se nemusíme vůbec stydět a že jsme ukázaly to, co umíme a co tak dlouho trénujeme. Děkujeme našim fanouškům za skvělou podporu v hledišti, oba zápasy měly skvělou atmosféru.

Komentář trenéra:
Se soupeřem jsme se utkali přes 3 týdny na jeho palubovce a tam nás hladce přehrál 2x 3:0. Doma jsme ale mnohem silnější a také jsme využili znalost našeho prostředí. Před zápasem jsme si stanovili, že budeme chtít soupeři sebrat body a pokusíme se jim oplatit porážku. Soupeř tentokrát nemohl využít svého výborného podání z velké dálky, kterým nás rozstřílel na domácí palubovce, protože jsme v naší hale hráli na bočním kurtu, kde za hřištěm jsou jen cca 2 metry místa. Naše sestava opět nebyla kompletní (chyběly nám zraněné Ágnes a Anička), ale do sestavy se vrátila po delším výpadku kapitánka Simča a opět jsme tým doplnili o posily z kadetek.

Do utkání jsme vstoupili opatrně, trvalo nám, než jsme se dostali do provozní teploty. Soupeř vynikal výborným polem a podáním, my jsme se jim snažili oplácet tvrdým útokem a bojovností. Hrál se pohledný, bojovný volejbal s dlouhými výměnami na obou stranách. První set patřil soupeř, ve 2. jsme vyhráli po zlepšeném výkonu my. Dlouhé výměny nás stály spoustu sil, takže v dalších 2 setech jsme na soupeřky nestačili a oba sety skončily v náš neprospěch shodně 21:25. S výkonem jsme ale mohli být spokojeni.

Druhý zápas jsme začali dobře, bojovali jsme se soupeřem o každý bod v dlouhých výměnách. Set šel do dramatické koncovky, kde jsme koncovku urvaly bojovností 26:24. Ve druhém setu soupeř přitlačil na útoku i na podání a vyhrál jej 25:19. Třetí set se vyvinul opět do dramatické koncovky, kde jsme prokázali svou sílu na útoku a vydřeli výhru 25:22. Měli jsme tedy již jistý bod, ale chtěli jsme víc. Opět nám začaly docházet síly, Zejména smečařkám, které tým celé 2 zápasy táhly, prostřídaly jsme sestavu, ale 4. set vyhrál soupeř a šli jsme do tiebreaku.

Moc jsme chtěli vyhrát, ale soupeři vyšel začátek a 2 esy a tvrdým útokem si vybudoval náskok 5:1. V oddechovém čase jsme nabrali síly a domluvili se na taktice a strany v tiebreaku jsme točili za stavu 8:6 pro soupeře. Pak ale nastal neskutečný obrat, sebrali jsme všechny síly a odvahu na podání a na útoku a soupeř od otočení stran uhrál již jen jeden jediný bod (my bodů 9). Obě smečařka i Terka na útoku skládaly smeče do pole soupeře a dílo soupeřovy zkázy dokonala právě Terka, která celý zápas zakončila 2 esy. Výhra 3:2 a neskutečná euforie a radost.

Podali jsme skvělý týmový výkon, každá hráčka sehrála svou roli a tím týmu pomohla, ať již byla přímo na hřišti či jako střídající na lavičce a pomohla v těžkých chvílích svým spoluhráčkám oddechnout. Za individuální výkon zaslouží pochválit zejména naše útočnice Kristýna a Terka, které byly nejvíce bodujícícmi hráčkami, a také Zoja, která se tentokrát ze začátku prala sama se sebou, nedařilo se jí, tak jak je zvyklá, ale ve druhém utkání zahrála velmi důležité míče a také zaškodila soupeři mnoha esy. Nejlepší hráčkou utkání byla Terka na účku, která byla v útoku ze zadní zóny nechytatelná a soupeřky nenašly na její útok účinnou obranu na síti ani v poli. Bylo jen symbolickou třešničkou na dortu, že Terka celý zápas zakončila 2 esy. Pochvalu zasouží ale celý tým, předvedli jsme, že umíme hrát výborný volejbal.

K výhře nám hodně pomohli i naši skvělí fanoušci, kteří po celý zápas hrály tým vpřed a nenechali nás padnout, když jsme se dostali pod tlak. Moc za tu podporu děkujeme, opravdu si jí vážíme a jsme rádi, že jsme se mohli prezentovat výhrou a kvalitním výkonem. Trochu nás mrzí, že tým juniorů, který hrál na vedlejším kurtu, nás v prvním zápase nepřišel podpořit, když dohrál své utkání dříve než my, asi měli nějaké důležité věci, které museli pořešit. Tak třeba někdy příště...

V posledním kole jedeme příští neděli 13.3. na palubovku Bedřichova. Toto utkání již nic důležitého neřeší, karty jsou rozdány jasně, ale my budeme chtít přivézt další body pro Žďárskou volejbalovou mašinu. Po skončení souteže nás čekají ještě 2 turnaje Českého poháru (jeden koncem března a druhý pak v dubnu), které budeme brát jako přípravu na baráž o udržení ligové soutěže i pro další sezonu. Baráž bude koncem dubna a my se budeme snažit, abychom ji mohli pořádat, abychom mohli využít domácí prostředí haly na Bouchalkách a také podpory našich skvělých fanoušků. Po výborném výkonu, který jsme předvedli proti kvalitnímu týmu Znojma, si ligovou soutěž do budoucna určitě zasloužíme a uděláme vše pro to, aby se to povedlo. Držte nám palce.

Výsledek:
TJ Žďár na Sázavou - VK Znojmo 1:3 (19:25, 25:18, 21:25, 21:25)
TJ Žďár na Sázavou - VK Znojmo 3:2 (26:24, 19:25, 25:22, 21:25,15:9)

Kdybyste se chtěli podívat na nejhezčí výměnu z těchto zápasů, tak ji najdete na níže uvedené adrese (a fakt stojí za to):
https://www.facebook.com/watch/?v=908179826545389

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid