Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky zahájily doma 2. část 1. ligy zápasem s Bedřichovem 05.02.2022 | Zápasy

Juniorky v sobotu 5.2. zahájily druhou část prvoligové soutěže. Ve skupině S, kde se systémem “každý s každým doma a venku” utkají se Znojmem a Bedřichovem. Právě Bedřichov byl jejich prvním soupeřem v domácím prostředí haly na Bouchalkách. Komentář k utkání napsala kapitánka týmu Tereza Mokričková a doplnil jej trenér Pavel Veselý.


Komentář kapitánky Tererzy:

V prvním únorovém víkendu jsme odehrály doma první dva zápasy v nové skupině proti Bedřichovu. Kvůli zraněním, nemocem a kovidovým karanténám jsme musely naši sestavu posílit o nahravačku starších žákyň Aničku Rusnákovou a také nám přišla vypomoct Lucka Zichová, která je jinak trenérkou našich kadetek.
Do 1. zápasu jsme nastoupily sebevědomě a s chutí si zahrát dobrý volejbal, za který bychom se nemusely stydět. Radovaly jsme se z vítězných míčů a poměrně se nám dařilo na útoku i v poli. V koncovce nás ale holky z Bedřichova přehrály. V druhém i třetím setu jsme polevily ve všech herních činnostech. Začaly jsme více kazit podání, přestaly jsme mluvit v poli a kvůli horšímu příjmu jsme nemohly pořádně zaútočit. V zápase se občas objevily i hezké dlouhé výměny, všechny sety ale nakonec získaly soupeřky.

Po hodinové pauze začal druhý zápas. První dva sety probíhaly obdobně, hrály jsme hezký volejbal, ale v naší hře se objevovalo více chyb než u soupeřek, a proto jsme oba sety prohrály. Do 3. setu jsme prostřídaly sestavu na náhře a na bloku. Zpočátku jsme nezačaly moc dobře a soupeřky si vytvořily náskok. Pak jsme ale dokázaly zamakat a set jsme otočily v náš prospěch. Ve 4. setu se na nás už ale začala podepisovat únava, protože útok táhly celou dobu zejména obě smečařky z hlavního kůlu a soupeřky toho využily a druhý zápas skončil stavem 3:1 pro Bedřichov.

Shrnutí trenéra:

Po všech peripetiích, které nám v průběhu tohoto a minulého týdne přinášely neustále se opakující karantény, byl malý zázrak, že jsme zápas dokázali odehrát. Dva týdny jsme pořádně netrénovali, nebyla k dispozici nahravačka a ještě ve středu to vypadalo, že zápas ani neodehrajeme. Nakonec se vše obrátilo k lepšímu a k zápasu jsme mohli nastoupit. I tak jsme postrádali 3 hráčky (Simču, Aničku a Jolču). Narazili jsme na mnohem vyhranější a zkušenější soupeřky, které měly výborně organizovanou hru a vynikající obranu v poli. Hrál se pěkný volejbal se spoustou dlouhých výměn. My jsme neuspěli hlavně z důvodu horšího pole, kde jsme udělali velké množství chyb, a také proto, že jsme útok táhli pouze přes hlavní kůlu a jen minimálně útočili za hlavou či středem. Pochvalu zaslouží obě smečařky (Týna a Zoja), které tým táhly velmi kvalitním útokem proti připraveného dvojbloku, což se ale nedá vydržet celé 2 zápasy.

Do dalšího zápasu bychom si určitě měli přenést pozitivní atmosféru, kterou se nám dařilo držet skoro po celou dobu (toto byl největší a velmi podstatný rozdíl oproti našemu poslednímu zápasu) a také poměrně kvalitní přihrávku a výborný útok z hlavního kůlu. Zapracovat musíme hlavně na hře středem, bez níž není možné v současné době vyhrávat zápasy, a také na podání, kde máme stále velmi vysokou chybovost a malou účinnost.

V sobotu 12.2. jedeme k utkání do Znojma a je více než jisté, že právě mezi námi a Znojmem se bude rozhodovat o tom, kdo bude mít ještě možnost v další části soutěže přímo bojovat o udržení 1. ligy a kdo sestoupí přímo do dubnové kvalifikace s vítězi krajských přeborů.

Výsledky:
TJ Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Bedřichov 0:3 (-21,-17,-15) a 1:3 (-17,-19,22,-13)

Přehled našich dalších utkání:
Sobota 12.2.2022 VK Znojmo - TJ Žďár na Sázavou
Sobota 5.3.2022 TJ Žďár na Sázavou - Znojmo
Neděle 13.3.2022 Sokol Bedřichov - TJ Žďár na Sázavou

O víkendu 19. a 20. února absolvujeme ještě zápasy v nejlepší skupině Českého poháru kadetek v Přerově, které budou určitě velmi kvalitní přípravou.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid