Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky vybojovaly první ligovou výhru (a vyhrály hned 2 sázky) 28.11.2021 | Zápasy

Tým juniorek, který je tvořen hráčkami v kadetském věku, dokázal v domácím prostředí vybojovat svou první prvoligovou výhru v juniorské kategorii, a to dokonce na vedoucím družstvu soutěže - Rychnova nad Kněžnou. Komentář k utkání napsala kapitánka a nahravačka Síma Topinková.


Náš první vyhraný zápas! Je to tam! Sice nám to trvalo dlouho, ale náš první úspěch v 1. lize juniorek je na světě. Konečně jsme přenesly odvahu a chuť po vítězství z kadetského poháru i do juniorské soutěže.

I když byly soupeřky běhavé a v poli velmi obětavé, byly jsme jim s naší pestrou útočnou hrou vyrovnaným soupeřem. V první řadě bych chtěla vypíchnout naši týmovou hru a hlad po balónu, který se v zápase projevoval výrazněji než jindy. V koncovkách jsme byly konečně odvážné a zachovaly jsme klidnou hlavu i za vyrovnaného stavu. A ať už jsme hrály v poli nebo seděly na lavičce, vždycky jsme byly duchem ve hře.

Dneska jsme předvedly skvělý kolektivní výkon. A to možná i díky tomu, že do toho každá z nás dala maximum. Blokařky konečně chodí poctivě na útoku a stahují tak útočníkům na kůlu bloky na sebe. Ti pak mají práci trochu jednodušší, i když dneska holky asi vyskákaly duši. V příjmu jsme pozvedaly několik těžkých míčů. Je teda pravda, že nám jich do pole pár zbytečných spadlo, ale celkově jsme na příjmu odvedly sympatický výkon. Stejně jako v celém zápase. A já už jen doufám, že nam to vydrží.

A abych nezapomněla... Třešničkou na dortu dneska bylo kulturní okénko našeho trenéra Pavla Veselého, který nám na závěr předvedl, jaké básnické střevo v sobě skrývá (šlo o sázku ohledně vítězství v utkání). Snad bude mít ještě možnost svůj talent uplatnit i v dalších zápasech.

P.S. Druhou sázku jsme vyhrály nad týmem juniorů, když jsme jako první získaly výhru v soutěžním prvoligovém utkání. Už se těšíme na uplatnění výhry!!!

Výsledek:
TJ Žďár na Sázavou - VK Réma Rychnov nad Kněžnou 1:3 (-16,18,-21,-15) a 3:1 (22,20,-8,19)

Sestava:
Síma a Johy (náhra), Anička a Anežka (blok), Týna, Zoja a Zuzka (smeč), Ágnes a Terka (účko), Evča (libero)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid