Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky vybojovaly po skvělém výkonu s KCTM Vysočina 4 body 15.11.2015 | Zápasy

V neděli 15. listopadu se před početnou diváckou kulisou utkaly v domácím prostředí juniorky s týmem KCTM Vysočina. Atraktivní soupeř (KCTM = Krajské centrum talentované mládeže) a postavení obou celků v čele tabulky bylo zárukou, že půjde o kvalitní volejbal, což se také potvrdilo. Komentář k utkání napsala kapitánka Míša.


V neděli 15. 11. nás jako juniorky čekalo utkání s favorizovaným týmem KCTM Vysočina. Ničeho jsme se ale nezalekly a hned do prvního zápasu šly naplno. Nastoupily jsme v sestavě: Kája na náhře, Anička na účku, Barča s Verčou na smeči a Gabča s Míšou na bloku. V tomto postavení jsme odehrály také oba dva zápasy. Ze střídačky nás podporovala Niki, Eliška a Áďa.
První 2 sety se odehrávaly podle stejného scénáře: na začátku jsme prohrávaly, poté soupeře dohnaly, pak jsme se soupeřem tahaly o každý bod a nakonec urvaly koncovku. Po tomto výkonu jsme předvedly, že jsme minimálně rovnocenní soupeři. Další set se sice povedlo vyhrát soupeři, ale nakonec jsme si to pohlídaly a zvítězily v prvním zápase 3:1. Plné endorfinů jsme si daly krátkou pauzu a šly na druhý zápas. První set se nám podařil opět vyhrát, poté byla trochu znát únava a dělaly jsme hodně nevynucených chyb, proto ve druhém setu zvítězil soupeř. V 3. setu jsme spousty míčů vydřely a skvěle odmakaly, tudíž tento set byl náš. Celý zápas se mohl odvíjet podobně jako první, kdybychom měly o trochu víc štěstí. Bohužel zápas dospěl do stavu setů 2:2. A my musely hrát tiebreak. Začátek nám dost utekl, hlavně kvůli našim chybám. Poté jsme trochu stáhly soupeřův náskok, koncovku ale zvládl dohrát soupeř.
V těchto zápasech jsme získaly celkově 4 body, což je výsledek, který mnozí nepředpokládali. Konečně jsme hrály volejbal, který nás opravdu bavil, a my si oba dva zápasy užily. Na tomto úspěchu se podílel každý člen týmu a já jako kapitánka jsem na holky opravdu pyšná! :)
Velký dík také patří divákům, kteří nás skvěle podpořili a vytvořili úžasnou atmosféru!

TJ Žďár n. S. – KCTM Vysočina 3:1 (24,21,-22,21) a 2:3 (21,-19,21,-22,-9)

Komentář trenéra:
Jednalo se každopádně o nejlepší utkání, které jsme letos odehrály, a velkou měrou k tomu přispěl velmi kvalitní soupeř. Na druhou stranu je třeba říct, že náš celek podal mnohem kompaktnější výkon a body zajišťovaly rovnoměrně všechny hráčky, soupeř měl hru postavenou víceméně na jedné hráčce, která zařizovala svým útokem středem sítě většinu bodů. Velmi si cením zejména bojovného výkonu, kdy jsme makaly i přes nepříznivý vývoj některých setů a dokázaly jsme je „urvat“ na svou stranu (např. ve 2. setu 1. zápasu jsme otočili ze stavu 2:9). Zdobila nás tentokrát obrovská vůle po vítězství, naše hra byla plná energie a měla tu pravou „šťávu“. Toto se týká bez výjimky všech našich hráček, náš výkon byl týmový v pravém slova smyslu. To se týká i hráček, které do zápasu sice nezasáhly (Áďa, Niky a Eliška), ale skvěle fandily z lavičky a podporovaly sedmičku na palubovce. Je třeba podotknout, že 5 hráček naší základní sestavy mělo za sebou sobotní zápas za kadetky proti Humpolci, takže za víkend odehrály celkem 15 setů!!! A vydržely makat až do posledního míče, i když v závěru už síly citelně docházely. Zápas výborně odjezdila Klára na liberu, sebrala neskutečné míče z palubovky a svou bojovností strhávala i další hráčky. Poprvé po operaci hrála Verča a na našem útoku to bylo znát. Nejen, že skvěle bodovala na útoku, ale také výborně přihrávala a podávala. To samé lze konstatovat o Barče, která se prosazovala jak tvrdým útokem, tak chytrými zálivkami. Své schopnosti mohly tentokrát naplno prokázat obě blokařky – Míša a Gabča. Obě tentokrát nejen skvěle blokovaly a útočily, ale také získaly pro tým mnoho bodů díky výbornému podání. Velkou pochvalu zaslouží Kája na náhře. I přes ne vždy dokonalou přihrávku dokázala dělit míče mezi všechny naše hráčky a také její podání soupeři zle škodilo. A Anička to je naše jistota. Když bylo nejhůř, Anička z účka svým typickým nenápadným způsobem skládala důležité míče a soupeř na ni po celý zápas nenašel žádnou obranu. Také její podání bylo opět velmi účinné.

Pokud jsem v minulém komentáři psal, že jsme konečně hráli Volejbal, tak tentokrát jsme hráli skvělý VOLEJBAL. Zápas měl výbornou úroveň i atmosféru, o niž se přičinili také početní diváci obou týmů. Kdo se na nás tentokrát přišel podívat, musel uznat, že jsme za ty 3 roky, co fungujeme v tomto hráčském a trenérském složení, udělali obrovský pokrok a je za námi kus pořádné práce. Tři tréninkové jednotky týdně už druhým rokem jsou prostě znát a poctivý přístup k tréninkům se nám začíná vyplácet. Musím upřímně říct, že jsem cítil obrovskou hrdost a byl jsem na výkon holek opravdu pyšný. Hodně mě zahřála slova diváků, rodičů a dalších účastníků utkání, kteří přišli a vyjadřovali nám uznání za předvedený výkon. Holky si vychutnaly skvělou atmosféru, která je motivovala a hnala za každým míčem. Užily si také rybičkovou děkovačku divákům a sladkou odměnu za parádní výkon. Prostě pro takovéto zápasy stojí za to dřít, trénovat a věnovat volejbalu každý týden spoustu svého volného času. Ty 4 body, s nimiž jsme příliš nepočítali, jsou moc fajn, ale mnohem lepší je to, co jsme předvedli jako tým. Díky, holky, tohle mě fakt baví ;-)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid