Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky vedou tabulku s plným počtem bodů a bez ztráty jediného setu 24.10.2016 | Zápasy

Juniorky se v neděli 23.10. utkaly ve Štokách s domácím týmem a Třebíčí. Potvrdily dobrou formu a oba soupeře porazily 3:0. Komentář k utkáním napsala Verča Hájková.


Při prvním zápase jsme se utkali se Štoky. Na nahrávce byla tradičně Kája, účko Anička, smeč Domča a Barča, na bloku Míša s Eliška F. a Klára jako libero.
První set jsme začali velmi dobře. Hned jsme se dostali do vedení a náskok udrželi až do konce. Při druhém setu jsme se klasicky uspali. Ani nevíme, jak se to stalo, ale trochu jsme se soupeřem bojovali o druhý set. Nakonec jsme ho vyhráli a s radostí se dali do třetího. Ten se nesl ve stejném duchu jako set první a zápas jsme vyhráli 3:0.

Za dvacet minut nás čekal zápas proti Třebíči a nastalo několik velkých změn. Bára si zkusila post libera, kde jí to napoprvé velmi šlo. Klára vystřídala nahravačku Káju, která si poprvé za dlouhou dobu odpočinula na lavičce a Verča byla na smeči. Všechny sety probíhaly víceméně stejně. Dařilo se nám podání, příjem i útok. Samozřejmě, že jsme udělali i pár chyb, ale nebylo to nic, co by nám ztratilo vítězství. Vyhráli jsme dvakrát 3:0 a domů si odvezli 6 bodů.

Komentář trenérů:
V obou utkáních jsme zkoušeli různé herní varianty a ve druhém utkání s Třebíčí došlo i na varianty, kde si hráčky zahrály post, které tradičně nehrají. Velmi se dařilo Barče na liberu, kde vystřídala svou sestru Kláru, která si po delší době odehrála zápas na nahrávce. Verča si zase vyzkoušela, jaké je to přihrávat a místo účka si střihla smeč. Eliška Flídrová odehrála oba zápasy na postu blokařky a také se jí zde dařilo, a to jak na bloku, tak i na útoku. Všechno fungovalo velmi dobře, a tak víme, že máme v týmu možnost zastupitelnosti na všech postech.

Po 4 kolech máme plný počet bodů a skore setů 12:0. V dalším utkání (v neděli 13.11 v domácím prostředí) nás prověří poslední soupeř, s kterým jsme letos ještě nehráli - Humpolec.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid