Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky v posledním domácím utkání přehrály KCTM Vysočina 24.03.2019 | Zápasy

V sobotu 23.3. juniorky odehrály v domácím prostředí vítězná utkání s týmem KCTM Vysočina a úspěšně tak vstoupily do série o celkové 5. místo. Odveta se hraje na palubovce soupeře v neděli 31.3. a k úspěšnému zvládnutí celé série stačí zisk aspoň 1 bodu. Komentář k utkáním napsala smečařka Viki Rossí a doplnila jej trenérka Edita Hájková.


Komentář Viki:
Utkáni proti KCTM Vysočina jsme hrály v sestavě já, Lucka Štursová, Lucka Kališová na smeči, Terka se Simčou na náhře, Niky na účku, Eliška, Barča a Anet na bloku a Evča na liberu. Soupeřky se od minulého zápasu zlepšily, ale i tak jsme dokázaly oba zápasy vyhrát. Bohužel jsme měly pár chvil, kdy jsme polevily a soupeřky toho využily a uhrály si poměrně velký náskok, ale zvládly jsme to, zabraly a dotáhly set vždy do vítězného konce. V posledním setu 2. zápasu jsme sice musely vystřídat Niky na účku za Elišku, ale i tak jsme poslední set zvládly vyhrát a získat 6 bodů za výhry 3:0 a 3:1.


Komentář trenérky:

Do 2 posledních domácích zápasů juniorky nastoupily s odhodláním vyhrát. Podařilo se a KCTM B uhrálo pouze 1 set. S výsledkem 3:0 a 3:1 byla spokojenost. Do 1. zápasu nastoupila na podání Eliška a díky jejímu ostrému podání jsme hned odskočili od soupeře o 7 bodů.Celý set se potom slibně vyvíjel pro nás, i když náskok se tenčil. Druhý i třetí set byl ve stejném duchu, body se střídaly u družstev po 5 i 6 míčích, a to díky nepřesnému příjmu, nesoustředěností na právě hraný balon. Holky byly statické a nebyla vůle odehrát balon, který letěl kousek od nich. Naštěstí se vždycky vzpamatovaly a oplatily soupeřovo tvrdé podání ostrou smečí. V 1. zápase neměla svůj den Terka na náhře, tak jí vystřídala Simča. Eso z rukávu jsme vytáhly, když se na smeči objevila Lucka Kališová. Od prvního balonu ztratila zábrany a odvedla perfektní práci.
Druhý zápas se odvíjel podobně jako první. Jen v 2. setu se začalo kazit podání, když se podalo a balon se překulil k nám, chyběla rozehra, nebo byla tak mizerná, že místo smečí se přehrávalo bagrem nebo prsty. Začala nás ovládat laxnost ke hře, holky po sobě jen pokukovaly, jestli balon nevezme někdo jiný. A tak jsme druhý set věnovaly soupeřkám. Až 3. set se začal hrát koukatelný volejbal a to na obou stranách. Únava se projevila na kapitánce Niky, a tak jí na účku v 4. setu vystřídala Eliška. Moc jí to tam slušelo a navíc i šlo. Když tam začala poletovat jako motýl, holky si jí srovnaly. Druhou polovinu posledního setu jsme KTCM dá se říct převálcovaly. Holky urputně bušily do soupeřek a přestaly podceňovat jejich smeče a byla jich najednou plná palubovka. Koncentrace byla i na podání, ač holky předvedly hodně nevyrovnaný výkon. Buď podaly extraligovou metelici nebo nic. Za odvahu v útoku si zaslouží Viky, Bára hezky odblokovala i odsmečovala. Velké díky si zaslouží holky ze starších žákyň Evča a Simča, které odvedly výkon hodný juniorek :)
Za týden nám držte pěsti při odvetě v Jihlavě.


Výsledek: TJ Žďár na Sázavou - KCTM Vysočina 3:0 (23,20,15) a 3:1 (16,-19,22,17)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid