Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky ukončily 1. polovinu soutěže jednou výhrou a 3. místem 13.12.2015 | Zápasy

Juniorky se v posledním letošním utkání v domácím prostředí utkaly v přímém souboji o 2. místo tabulky s Humpolcem. TJ Žďár nad Sázavou - TJ Humpolec 0:3 a 3:2.


Naše sestava čítala 9 hráček a podle hromady papírových kapesníků na střídačce se dalo snadno vydedukovat, že zdravotní stav mnoha hráček není zrovna ideální.

Utkání jsme nezačali dobře, nic se nám nedařilo a soupeř snadno získal náskok 9 bodů. Nepomohlo ani střídání, a tak první set jsme ztratili poměrem 25:19, když ke konci se nám stav sice podařilo zkorigovat, ale to bylo vše. Druhý set se vyvíjel podobně, soupeř získával snadno body a my kupili další chyby. Teprve oddechový čas za stavu 9:14 nás trochu probudil a dokázali jsme snížit až na 16:17, ale zkušenější a v poli velmi dobře hrající soupeř získal koncovku (25:20). Ani ve 3. Setu jsme nenašli na soupeře (a hlavně na sebe) recept a po matném výkonu jsme odešli letos poprvé z utkání bez jediného bodu. Soupeř slavil výhru 3:0 a my hledali cesty, jak nabýt ztracené sebevědomí. Mezi zápasy v šatně jsme si vyjasnili, jak přistoupíme ke 2. utkání a stanovili si, jaký herní systém by na soupeře měl platit.

Ve 2. utkání šel náš výkon nahoru, fungovala stanovená strategie, i když stále jsme to nebyli my, nemohli jsme najít rytmus a herní pohodu. Proházeli jsme sestavu, místo Aničky šla na účko Eliška a její místo na smeči zaujala Verča. Náš výkon byl mnohem lepší než v 1. utkání a výsledek se dostavil – první set jsme vyhráli 25:20. Druhý set byl vyrovnaný, prohráli jsme jej až těsně v koncovce 23:25. Třetí set byl asi dnes náš nejlepší, dařilo se nám a odpovídal tomu i výsledek (25:19). Bohužel ve 4. Setu jsme vydrželi držet výkon jen do stavu 14:13, pak přišel neočekávaný výpadek, kdy se nedařilo prakticky nic, a podlehli jsme soupeři výrazně 15:25. Čekal nás letošní 5. tiebreak a sbírali jsme veškerou vůli, abychom jej zvládli a zakončili letošní rok výhrou. I když to nebylo jednoduché, povedlo se nám to. Strany jsme točili ve vedení 8:7 a náskok jsme pak ještě zvýšili a ž na konečných 15:11. Povedlo se nám tedy ukončit rok výhrou, i když to nebylo vůbec jednoduché. Cením si toho, že po špatném výkonu z 1. utkání jsme dokázali zvednout hlavu a bojovali, i když naše sebevědomí po něm bylo hodně nízko. Je těžké snažit se a bojovat, když se nic nedaří, ale zvládli jsme to. Takovéto zápasy, i když má po nich hráč velmi špatný pocit, dávají velmi cenné zkušenosti, které nejde nahradit žádným tréninkem. Takže všechno zlé je na něco dobré, i když vím, že některé hráčky by se v některých chvílích raději viděli kdekoli jinde než na hřišti :-)

Po odehrání poloviny soutěže nám patří 3. příčka 3 body za 2. Humpolcem a 4 body před 4. Havlíčkovým Brodem. Náš tým je tvořen převážně z kadetek a dokonce 2 žákyň a potvrdilo se to, s čím jsme letos do této soutěže šli: že nám pomůže získat cenné zkušenosti, odehrát další zápasy se staršími a zkušenějšími soupeři. Nevedli jsme si vůbec špatně. Z 10 utkání jsme jich dokázali 6 vyhrát, jen ve 4 jsme odešli poraženi, z toho ještě dvakrát v tiebreaku. Prohráli jsme jen 4krát, přičemž 3krát to bylo v tiebraeku a jen jedinkrát (právě teď s Humpolcem) jsme nezískali v utkání žádný bod. Ve všech dalších 9 utkáních jsme dokázali bodovat. Naše výkony nejsou zatím vyrovnané, ale umíme hrát velmi dobrý volejbal, což jsme ukázali zejména v domácích utkáních s KCTM Vysočina, které jsme jako jediní dokázali porazit a sebrali jim celkem 4 body (za výhru 3:1 a prohru 2:3).

Nyní nás čeká vánoční přestávka a po ní se začne 2. polovina soutěže. Do té doby se dáme dohromady jak zdravotně, tak herně a 10. ledna nás čeká první novoroční soupeř – Třebíč. Pokud ve 2. půlce dokážeme předvést na palubovce to, co umíme a co máme natrénováno, nebojím se, že bychom na konci byli bez medaile. Uvidíme, ale je to jen na nás :-)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid