Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky udržely po dobrém výkonu 2. příčku a v play-off je čeká Přibyslav 25.11.2018 | Zápasy

Juniorky zakončily základní skupinu ziskem 6 bodů, když porazily Třebíč i KCTM Vysočina 2:0 a podlehly až po velkém boji ve vypjatých koncovkách Jihlavě. Druhá příčka jim zajistila výhodnou pozici do další fáze soutěže, která se hraje systémem play-off. Ve čtvrtfinále je čeká 9.12. v domácím prostředí tým Přibyslavi, která ve skupině B skončila na 3. místě. Odveta v Přibyslavi bude 5. ledna. Komentář k utkáním napsala smečařka Lucka Kališová a trenér Pavel Veselý.


Komentář Lucky:

Dnes jsme si z Jihlavy z palubovky KCTM Vysočina odvezly celkem 6 bodů. V 1. zápase jsme vyhrály nad Třebíčí 2:0 a stejného výsledku jsme dosáhly i v druhém zápase proti KCTM. I když jsme hrály dobře, štěstí při nás nestálo, a poslední zápas proti Jihlavě jsme prohrály 2:0, i když oba týmy byly velmi vyrovnané a rozhodovaly až koncovky setů. Největším problémem je u nás to, že se bojíme ”bouchat" balóny, ale po dnešku by nás ten strach mohl opustit, protože jsme si dokázaly, že na to máme, že můžeme vyhrát, akorát si potřebujeme ještě víc věřit a makat hned od začátku a ne jen v koncovkách.

Komentář trenéra:

Podali jsme týmový výkon, všech 11 hráček zasáhlo do zápasů, fungovali jsme jak na kurtu, tak i při fandění na lavičce.Dokázali jsme se nejen otřepat ze včerejška, kdy jsme si v kadetkách vybrali den “blbec”, ale také jsme se poměrně dobře srovnali s malým prostorem kolem lajn v tělocvičně KCTM (cca 50 cm) a malým prostorem na podání.

Pochvalu zaslouží všechny hráčky bez výjimky, ale chtěl bych vyzdvihnout 3 speciálně. První je Niky. Niky se skvěle zhostila nejen role kapitánky týmu, která tým hecuje a žene kupředu, ale také role jistého účka, které obstarává velké množství bodů tvrdým útokem, stejně tak je tomu i na podání. Druhá speciální pochvala patří Viki. Viki konečně dokázala naplno převzít roli hlavního smečaře, přestala být opatrná, šla do útoku na 100 % a s plným nasazením a neslo to své plody. V utkání s Jihlavou byla naprosto nezablokovatelná a nasázela soupeřkám do pole spoustu pořádných hřebíků. Třetí speciální pochvala a zároveň velké poděkování patří Evče, která zaskakovala na liberu za zraněnou Ellu. Podala neuvěřitelně vyspělý a jistý výkon, a pokud uvážíme její věk a to, že v žákyních hraje post nahrávačky, musíme hluboce smeknout a říct wau! Evča se pro post libera narodila, má skvělou techniku a přináší do týmu klid a jistotu. Evčo, veliký respekt a za celý tým díky, bylo to super.

Také ostatní hráčky podaly dobrý výkon, celý tým dneska zkrátka fungoval, a pokud jsme udělaly nějakou chybu, dařilo se nám ji vzápětí napravit. Točili jsme sestavu a bylo velmi pozitivní, že na hřišti fungoval každý, kdo tam přišel, nebyl vidět nějaký rozdíl mezi “základní” sestavou a střídajícími hráčkami. Třeba 1. set s KCTM Vysočina jsme vyhráli 25:5 (!!!), a to jsme notně promíchali sestavu, takže vlastně nic takového jako základní sestava není, jsme tým 11 hráček, z nichž každá je schopná jít na hřiště a podat tam dobrý výkon. Dnešní předvedená hra byla příslibem do budoucna, zejména skvěle fungující útok, hraný s maximální razancí je věc, na které bychom měli v budoucnu stavět. Dnes mám z našeho výkonu velkou radost, k absolutní spokojenosti chyběla jen třešnička na dortu v podobě uhraných koncovek s Jihlavou. Ale třeba k tomu letos budeme mít možnost, třeba v dalších kolech play-off a to bývá nevyzpytatelné, a proto zajímavé.

Sestava: náhra Simča, libero Evča, účko Niky a Klára, blok Eliška, Terka a Barča, smeč Sára, Viki, Lucka K. a Lucka Š.

Výsledky:
VK Třebíč - TJ Žďár na Sázavou 0:2 (23:25, 24:26)
KCTM Vysočina - TJ Žďár na Sázavou 0:2 (5:25, 22:25)
SŠK Jihlava - TJ Žďár na Sázavou 2:0 (25:22, 26:24)

Odkaz na přehled s informacemi o play-off (čtvrtfinálové dvojice):
http://www.cvf.cz/souteze/soutez/?soutez=VY-JKY&skupina=vy-jky-po1

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid