Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky stále ještě neztratily ani jediný set 13.11.2016 | Zápasy

Juniorky se v domácím prostředí utkaly s Humpolcem a připsaly si další 2 výhry 3:0, takže dosud v soutěži neztratily ani jediný bod, dokonce ani jediný set. Komentář k utkání napsala Gabča Pátková a doplnili jej trenéři.


Komentář Gabči

Do prvního zápasu proti Humpolci jsme nastoupily v klasické sestavě. Kája na nahrávce, Barča a Domča na smeči, já a Míša na bloku a Klárka jako libero. První set se odehrával od začátku dobře pro nás, ale my hrály jen to, co jsme potřebovaly, nic víc. V druhém setu se nám podcenění soupeře a neúplné nasazení do hry vymstilo a výhru jsme si musely urvat až v koncovce. Třetí set byl opět už lepší, do hry se zapojily i Eliška a Niky, ale pořád jsme nehrály na maximum.

Do druhého setu jsme nastoupily s menšími změnami. Barča vystřídala ségru na liberu. Klárka šla na nahrávku a Kája odpočívala na lavičce. V druhém zápase jsme postrádaly radost a život ke hře. Ve výsledku nám to ale stačilo a oba zápasy jsme vyhrály 3:0.


Komentář trenérů

Z obou utkání jsme chtěli získat plný počet bodů, což se podařilo, i když oba zápasy měly vlažnější ráz. V prvním setu se vcelku dařilo, Humpolec jsme začali přehrávat hlavně podáním, hezkou práci na smeči odvedla Anička a Dominika, která excelovala i v poli. Kája řídila hru přesnými náhrami, které holky proměňovaly v body. Druhý set se odehrával v podobném duchu (Niky prostřídala Barču), ale v mezihře se usínalo. Nevybrali se často jednoduché, přehozené balony, nesledovala se hra soupeře, takže se na hráčku, která evidentně neustále zalejvala chodil dvojblok apod. Po upozornění se pro změnu na blok přestalo chodit úplně. Že Humpolec hraje na dvě nahravačky se zjistilo až na konci druhého setu... Druhý set se zbytečně vyhrotil až do koncovky, kterou jsme uhrály dvěma skvělými podáními Aničky 28:26. Soupeřky několikrát útočily lajnu, kde měla sedět nahravačka, která už si sbíhala dopředu, tudíž vzadu v postavení vznikala díra. Kolikrát se místo toho, abychom balon chtěli vzít, jsme se ho spíše lekali. Vzniklo klasické přizpůsobení se soupeři, a to se odrazilo ve třetím setu, kdy jsme začaly dostávat body i z podání. Eliška vystřídala Barču na smeči. (Pochvala patří Kláře, která hlásila krátké či dlouhé podání). Radost ze hry nám v těchto okamžicích poněkud chyběla, hráli jsme zkrátka to, co jsme potřebovali, a stačilo to na výhru 3:0.

Druhý zápas začal po krátké přestávce. Káju na náhře zastoupila Klára a Kláry post libera byl propůjčen Barči, která svému dvojčeti nedělala vůbec ostudu. Na smeči se prostřídala Domča s Verčou, Aničku za dobrý výkon prostřídala Niky, která si zaslouží pochvalu za vybrání odraženého balonu od bloku, za kvalitní přítahy i smeče. Všechny tři sety se odehrály v klidném tempu, krůček po krůčku jsme si došli pro druhé vítězství 3.0. Míšu chválíme za sérii kvalitních podání, jinak všechny holky odevzdaly standardní výkon.

Děkujeme za milou přízeň všem fanouškům a Terezce Mokričkové za bezchybný zápis.

Máme odehráno 6 utkání, postupně jsme se utkali se všemi soupeři a dosud jsme nepoznali hořkost porážky, a to ani v jediném setu. Plný počet bodů a skóre setů 18:0 hovoří za vše. Budeme se muset ještě naučit nehrát podle soupeře, ale odevzdat v každém utkání maximum, i když na soupeře stačí 30% výkon. Zatím se soupeři spíše přizpůsobujeme a polevujeme, aby si také zahrál. Měli bychom ale hrát svoji hru, tedy kvalitní a pestrý útok po dobré přihrávce. Toto je náš úkol do budoucna. Bude to těžké, ale pokud chceme hrát v budoucnu pořádný volejbal, a my doufáme, že chceme, tak jiná cesta není. Ukázat to můžeme už na dalším utkání 27.11. tentokrát v Pelhřimově.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid