Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky slaví 4 kola před koncem titul přeborníka kraje Vysočina!!! 06.02.2017 | Zápasy

Juniorky v neděli 5.2. odehrály v domácím prostředí utkání s Pelhřimovem a dvěma výhrami si zajistili s předstihem titul přeborníka kraje Vysočina. Komentář k utkáním napsala blokařka Gabča Pátková a doplnili jej trenéři.


Komentář Gabči:

Do dnešního zápasu jsme nastupovaly s tím, že si výhrou zajistíme první místo v kraji. Sestava byla jasná, protože nás kvůli nemocem a dalším problémům bylo akorát 7. Kája na nahrávce, Anička na účku, Barča M. s Verčou na smeči, já s Terkou na bloku a Klárka libero. Opět nechyběla ani klasická sestava diváků na lavičce.

Do prvního zápasu jsme si všichni řekli, že nesmíme začít hrát soupeřovu hru. V prvním setu se nám to docela dařilo, ale v druhém už to bylo horší. Totálně jsme se soupeřkám podřídily a set nedokázaly urvat. V třetím a čtvrtém setu jsme se vzpamatovaly, soupeř uhrál jen 7 a 9 bodů a první zápas jsme dotáhly do konce s výsledkem 3:1.

Druhý set začínal slovy, že odehrajeme pouze 3 vítězné sety a půjdeme domů. Našeho cíle jsme dosáhly. Sice jsme se v prvním setu se soupeřem přetahovaly o body, ale byl náš. Druhý set jsme odehrály lehčeji než první. A ve třetím setu jsme si udělaly velký náskok, který se nám trošku hodil. V koncovce se nám nedařilo složit závěrečný míč. Ale nakonec se povedlo, zápas jsme zakončily esem a první místo je naše!

Ve výsledku jsme vyhrály 3:1 (12,-21,7,9) a 3:0 (19,14,12).


Komentář trenérů:

Podařilo se, co jsme si před sezonou stanovili jako jasný cíl, a to soutěž vyhrát. Do konce sice chybí odehrát ještě 4 kola, ale náš náskok 21 bodů je již nedostižitelný. Nechceme se nějak dotknout soupeřů, ale náš tým v této soutěži nemá vážnějšího soupeře, je jen na nás, jestli budeme hrát naplno a soupeře přejedeme za hodinku (což jsme ukázali minulý týden v Humpolci), nebo budeme hrát na půl plynu, přestaneme hrát náš volejbal a přizpůsobíme se stylu soupeře (to se stalo v pár setech nyní). Pokud hrajeme naplno, soupeř nemá šanci a uhrává kolem 10 bodů v setu. Toto má samozřejmě své negativní dopady, protože nás to nenutí hrát naplno a nemáme možnost zde odehrát vyrovnaná utkání, kde se každá chyba trestá a kde nelze ani na chvíli polevit. Zde si můžeme dovolit polevit, protože víme, že když pak zase zabereme, dokážeme i zdánlivě ztracený set vyhrát. cenné zkušenosti z ligy kadetek si přenášíme do této soutěže a je to znát. V dosavadních 16 zápasech jsme ani jednou neprohráli, máme plný počet 48 bodů a skóre setů 48:4, což hovoří jasnou řečí.

Do konce máme odehrát ještě 4 zápasy, určitě budeme chtít udržet dosavadní neporazitelnost. Ještě jedeme 12.3. do Humpolce a soutěž ukončíme domácím utkáním 25.3. s Třebíčí, kde také přebereme medaile za titul přeborníka kraje Vysočina. Do té doby se budeme se chystat na druhý cíl této sezony, a to je úspěch v kvalifikaci o 1. ligu juniorek. Nebude to vůbec lehké, protože dostat se do ligové soutěže je mnohem těžší než se v ní udržet (vloni a letos se nám to jasně potvrdilo v kadetkách). Pro další sezonu není jiná alternativa: chceme do ligy juniorek, chceme hrát těžké zápasy a hlavně volejbalově růst a posunovat se výkonnostně vpřed. Další část sezony musíme udělat vše proto, abychom se na splnění tohoto cíle dobře připravili a uspěli. Máme na to, ale kvalifikace je vrtkavá a předem nelze nic předjímat. Je to na nás a věříme, že pro to celý tým udělá vše. Držte nám palce i nadále, hlavně to budeme potřebovat 7.-9. dubna na kvalifikaci ;-)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid