Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky se v regionálním derby utkaly s Novým Veselím 14.11.2021 | Zápasy

Juniorky v posledním kole 1. části zajížděly na palubovku Nového Veselí. Komentář k utkání napsala blokařka týmu Anežka Beranová.


V sobotu 13. listopadu jsme vyrazili na zápas k poslednímu soupeři, se kterým jsme se ještě letos nestřetli. Nové Veselí je naštěstí vzdáleno pouhých pár kilometrů, proto cesta netrvala příliš dlouho a brzy ráno jsme se již rozcvičovali v nám velmi dobře známé hale právě v Novém Veselí.

Soupeřky jsou lídrem tabulky a už před zápasem jsme dobře znali jejich kvality. Proto jsme i do začátku prvního utkání vstoupili velmi opatrně. Během setu jsme si ale začali být jistější a v koncovce už jsme byli pro Veselačky skoro rovnými soupeřkami.
To se také potvrdilo v setu druhém, kdy jsme předváděli celkem vyrovnaný výkon a prohráli jen o pět bodů. V posledním setu už to tak růžové nebylo. Kvalitní podání holek z Veselí, které bylo asi největším rozdílem mezi týmy, nám dělalo velké problémy a nedokázali jsme uhrát ani deset bodů.

Po prvním zápase jsme ale neztratili hlavu a po pauze, ve které odehrály své utkání novoveselské kadetky, jsme šli do dalšího boje s tím, že nemůžeme nic ztratit a že máme na to uhrát alespoň jeden set. Celý zápas probíhal v podobném duchu, střídaly se světlejší a tmavší chvíle. Bohužel jsme nedokázali dosáhnout toho vysněného setu a prohráli jsme celkem jasně opět 3:0.
Víme, že máme pořád na čem pracovat a už se těšíme na další zápas, který budeme hrát v domácím prostředí v hale Na Bouchalkách 27. listopadu. Zároveň děkujeme všem divákům, kteří nám dorazili do Veselí zafandit.

Výsledek:
TJ Sokol Nové Veselí - TJ Žďár na Sázavou 3:0 (15,20,9) a 3:0 (12,16,13)

Komentář trenéra:
Utkání s velmi kvalitním soupeřem, který převyšoval naše hráčky zejména propracovaným herním systémem a také zkušenostmi. Největší rozdíl byl zejména na podání a na útoku. Naše hráčky ale rozhodně nezklamaly a podaly sympatický bojovný výkon, který však na body nestačil. Z individuálních výkonů bych chtěl tentokrát pochválit zejména Kristýnu Seidlerovou, která byla tahounem týmu na útoku a na podání, ale tentokrát odvedla i velmi kvalitní výkon na přihrávce a v obraně v poli.
Máme za sebou 1. polovinu základní skupiny. Získáváme cenné zkušenosti a zápas od zápasu se zlepšujeme. Zatím jsme sice zvítězili pouze v 1 setu, ale mnohokrát jsme sety prohráli až v absolutní koncovce, kde nám často chyběly právě větší herní zkušenosti a někdy i odvaha. Do druhé půlky jdeme s jasným cílem, a to již konečně zúročit získané zkušenosti a vybojovat první prvoligové vítězství. Urcitě na to máme, soupeři nejsou o tolik lepší, ale bude to chtít být mnohem odvážnější na útoku a stabilizovat podání (treba tak, jak se nám to podařilo v tomto zápase ve Veselí ve 2. setu 1. utkání, kdy jsme podáním dostali domácí tým pod tlak a získávali body jak podáním, tak i kvalitním útokem).
Příští víkend nás čeká druhá část Českého poháru kadetek v Berouně (připomínám, že náš tým je z 95 % ještě právě v kadetskem věku), kde si zahrajeme s velmi kvalitními soupeřkami naší věkové kategorie, a pak již začíná 2. část ligy juniorek, kdy se v sobotu 27.11. utkáme v domácím prostředí s Rychnovem nad Kněžnou, který se už natvrdo pokusíme obrat o nějaké body.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid