Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky přivezly z Jihlavy 5 bodů 07.10.2018 | Zápasy

Soutěž juniorek se letos hraje systémem 2 základních skupin, kde se turnajově utkávají vždy 4 týmy. Komentář k utkáním napsala kapitánka juniorek Niky Filipi, své postřehy a fotky z utkání doplnili ještě trenéři.


Komentář kapitánky Niky

V neděli 7. října jsme vyrazili do Jihlavy na náš první turnaj juniorek v sezóně. Čekaly nás 3 zápasy s týmy Třebíče, domácí Jihlavy a KCTM Vysočina "B". Do prvního zápasu s Třebíčí jsme vstoupily odhodlaně v sestavě: Terka Hájková na náhře, já na účku, na bloku Anet s Eliškou, na smeči Viki se Sárou a Ella jako libero. Ze začátku byl set poměrně vyrovnaný, ale zničehonic jsme začaly dělat spousty nevynucených chyb na příjmu, nakonec se nám však 1. set podařilo vyhrát. Ve 2. setu jsme začaly velice dobře, měly jsme několikabodový náskok, ale díky dalším nevynuceným chybám vyhrál set soupeř. V tiebreaku jsme se přetahovaly o body a v napjaté koncovce nakonec jsme nakonec urvaly vítězství pro sebe.

Do druhého zápasu s Jihlavou nastoupila naše sestava v mírné obměně – Terku na náhře vystřídala Simča, Sáru na smeči Lucka Štursová a Klárka mě na účku. Zápas s domácími byl naprostá katastrofa, chyběla nám energie i chuť hrát. Soupeřky si tedy připsaly tři body do tabulky.

Do posledního zápasu jsme opět nastoupily v sestavě z prvního utkání a přesto, že naše hra nebyla nijak vynikající, porazily jsme béčko krajského výběru docela s přehledem. Během 2 setů jsme ještě stihly několik střídání a zapojily tak opět Lucku Štursovou i Lucku Kališovou. Z turnaje z Jihlavy si tedy odvážíme 5 bodů, avšak shodli jsme se, že příště by naše hra mohla být mnohem lepší.



Komentář trenérů

Úvodní turnaj byl pro nás testem nejen naší výkonnosti, ale také síly soupeřů. Zisk 5 bodů je sympatický, ale určitě jsme mohly dovézt bodů daleko více. Ale pěkně popořádku.

Odjížděli jsme s 11 hráčkami, z tradičních opor nám chyběly obě blokařky Terka a Barča. První zápas s Třebíčí nám přinesl zisk 2 bodů po výhře 2:1, ale vzhledem k tomu, že jsme vedli 1:0 nas sety a 21:9 (!!!!!!!!!!!), tak ta ztráta bodu byla naprosto zbytečná.

Do druhého zápasu s Jihlavou jsme sestavu prostřídali, ale nějak to nefungovalo, náš výkon byl matný, chyběla energie a hlavně chuť makat. Soupeř byl zcela hratelný, ale my jsme mu výhru 2:0 a 3 body prakticky darovali bez nějakého většího odporu.

Poslední zápas s béčkem KCTM byl jasnou záležitostí, v pohodovém tempu jsme si vzali povinné 3 body po hladké výhře 2:0. Nejlepší volejbal jsme hráli s Třebíčí, a to i díky soupeři, který nás svou dobrou hrou donutil pořádně zabrat.

Vzhledem k našim možnostem a síle soupeřů měl být náš výsledek z tohoto turnaje lepší, ale úvodních 5 bodů a průběžná 2. příčka je dobrý základ. V našich silách je určitě pokusit se tuto skupinu vyhrát a zajistit si nejlepší výchozí pozici pro další část soutěže, která se hraje klasickým play-off, tedy systémem vyřazovacím. Kladem je to, že se do hry dostaly všechny hráčky a všechny předvedly, že mohou tuto soutěž v pohodě hrát. Velmi dobře jsme podávali, horší už je to v útoku a na přihrávce, ale na obojím pořádně zapracujeme, abychom 28. října v našem domácím prostředí haly na Bouchalkách zkusili naplno bodovat. Určitě na to máme, je to jen na nás.

Výsledky:
TJ Žďár nad Sázavou - VK Třebíč 2:1 (25,-22,12)
TJ Žďár nad Sázavou - SŠK Jihlava 0:2 (-21,-11)
TJ Žďár nad Sázavou - KCTM Jihlava "B" 2:0 (11,15)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid