Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky pokračují ve spanilé jízdě bez jediné porážky 29.01.2017 | Zápasy

Tým juniorek poslední lednovou neděli zajížděl na palubovku Humpolce, kde se kromě domácího týmu utkal také s Pelhřimovem. Chtěl navázat na dosavadní neporazitelnost a to se mu také povedlo, když prodloužil letošní neporazitelnost na 14 utkání. Komentář k utkáním napsaly společně kapitánka Míša Janovská a univerzálka Anička Nováková.


Tuto neděli jsme zavítali do Humpolce, kde jsme se utkaly s domácími a s Pelhřimovem. I přes onemocnění mnoha našich hráček jsme do zápasů šly naplno.

Sestava: Kája - náhra, Anička - účko, Bára a Verča - smeč, Terka a Míša - blok, Klára - libero.

Do prvního zápasu jsme nastoupily proti domácímu Humpolci. Opřely jsme se do toho hned od začátku a dávaly bod za bodem. V naší hře se tentokrát nevyskytovaly takové výkyvy, jako se nám to často stává při zápasech se slabším soupeřem. Hladké vítězství 3:0 (25:16, 25:21, 25:16) proto bylo přesně za hodinku naše.

Také proti Pelhřimovu jsme pokračovaly v krasojízdě. Přes počáteční zaváhání jsme dál hrály svou hru a soupeř se s našimi útoky a podáním nedokázal vypořádat. Nenechaly jsme se uspat a radovaly se z každého uhraného míče. Vyhrály jsme rovněž 3:0 (25:11, 25:9, 25:6).

Komentář trenéra:
Tentokrát musím vyjádřit maximální spokojenost, protože holky nejen že hrály výborný volejbal, ale také si to pěkně užívaly a bylo vidět, že je to opravdu baví, i když hrají se soupeři, kteří je nenutí podat stoprocentní výkon. Všechny herní činnosti se nám dařily, soupeře jsme tlačili kvalitním podáním, výborný příjem nám umožňoval pestře útočit ze všech postů. Útok se tak rozložil nejen mezi účko Aničku, která jistě skládala míče do pole soupeře, a obě smečařky (Verču a Barču), ale také obě středové hráčky (Míša a Terka) nasbíraly kopec bodů z útoku. Kája rozdělovala míče pestře a občas sama také získala bod útokem z druhé. Výborně oba zápasy odehrála Klára na liberu, byla jistota nejen na příjmu, ale také v poli a parádně zpracovávala všechny první míče od soupeře.

Takhle by to mělo vypadat vždycky: podáme sebevědomý výkon podložený kvalitní hrou a pak nás vůbec nemusí zajímat, kdo proti nám vlastně hraje, protože hrajeme svou hru, tlačíme soupeře a vnutíme mu náš styl. A ještě si to suprově užijeme! Tenhle víkend vypadal z počátku všelijak, ještě v pátek jsme netušili, kdo vlastně bude a nebude kvůli četným nemocen schopen hrát a nakonec jsou z toho 4 výhry za plný počet bodů po výborném výkonu. Díky, holky, to prostě nemělo chybu ;-)


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid