Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky pokračují stále bez jediné porážky s plným počtem bodů 08.01.2017 | Zápasy

Juniorky zahájily letošní rok utkáním ve Štokách a opět zvítězily, tentokrát dvakrát 3:0. Komentář k utkáním napsalo libero týmu Klára Mokričková a doplnili jej svým pohledem trenéři.


Komentář Kláry Mokričkové:

Do dnešního zápasu jsme nastupovaly s cílem, že chceme vyhrát oba zápasy bez ztráty setu. Naše sestava v prvním zápase: Kája náhra, já na libero, Domča a Barča smeč, Eliška a Míša blok, Anička účko.

V prvním zápase se nám dařily smeče, podání i příjem. Soupeře jsme nepustily ke hře a hrály jsme si svůj volejbal. Vyhrály jsme jasně za 45 minut poměrem 3:0 (10,14,10)

Do druhého zápasu šla Eliška F. místo Domči na smeč a Verča vystřídala Aničku na účku. Soupeře jsme trošku podcenily a nebyly jsme již tolik soustředěné. Nedařilo se nám tak podání, dokonce ani lehké míče jsme si často nepřihrávaly, jak by bylo třeba. Druhý zápas nebyl podle našich představ, ale nakonec jsme vše zvládly a za hodinu vyhrály opět 3:0 (17,21,12)

Komentář trenérů:

Naše zápasy mají stále stejný scénář: pokud hrajeme, soupeř nemá šanci, jsme o třídu lepší a převyšujeme jej ve všech herních činnostech; pokud ale nehrajeme, přizpůsobíme se soupeři a čekáme, že se to uhraje samo, nastává trápení, kdy nás to moc nebaví a musíme pak často bojovat spíše sami se sebou než se soupeřem. V prvním utkání jsme hráli opravdu dobře, byli jsme ve všech činnostech lepší, největší rozdíl byl zejména na podání, příjmu a na útoku. Soupeře jsme jasně přejeli ve všech setech. Druhé utkání jsme ale lehce podcenili, hráli na půl plynu a bojovně hrající soupeř vycítil šanci a rval se o lepší výsledek. Ve všech 3 setech jsme dokázali vždy v čas zapnout na vyšší výkon a soupeře přehrát, ale náš výkon byl poněkud laxní a odpovídal přesně scénáři číslo 2. Pozitivem je, že jsme zápas dohráli v poklidu na 3:0, i když jsme museli řešit nečekaný problém v sestavě, kdy kvůli zranění do posledního setu nemohla nastoupit Míša, a tak na blok šla Eliška F. Ceníme si toho, že Eliška F. se sama nabídla, že tento post odehraje, a zvládla to v pohodě ;-)

Po odehrání 12 utkání tedy máme stále plný počet bodů, poměr setů 36:3 vypovídá o mnohém. Postrádáme bohužel těžké zápasy s vyrovnanými soupeři, kde bychom byli nuceni makat na plný výkon od začátku do konce. Je dobře, že tento tým hraje prakticky ve stejné sestavě 1. ligu kadetek, kde naopak vyrovnaná utkání se silnými soupeři hrajeme neustále. Je těžké přeorientovávat se z tohoto volejbalu na volejbal v kraji, ale i to se musíme naučit, protože kvalitní tým hraje vždy naplno a je mu jedno, kdo proti němu zrovna stojí na druhé straně sítě.

Další utkání nás čekají 29. ledna v Humpolci, kde se utkáme s domácími a Pelhřimovem.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid