Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky podaly nejlepší výkon v celé letošní sezoně a upevnily si 1. místo 08.01.2018 | Zápasy

Juniorky v neděli 7. ledna v Třebíčí předvedly výborný výkon a přesvědčivými výhrami bez ztráty setu nad Třebíčí i Pelhřimovem si zasloužily plný bodový zisk. Komentář k utkání napsala kapitánka týmu Kája Sekničková a také oba trenéři Edita Hájková a Pavel Veselý.


Komentář Edity Hájkové:

Po minulém, nezdařeném kole ve Žďáře, kde jsme se nechali porazit Pelhřimovem, jsme dnes zažili excelentní obrat. Holky se vyhrnuly na palubovku jako tornádo a nepustily soupeřky k žádnému odporu. Zápas měl spád, dynamiku a spoustu pěkných volejbalových prvků. Nekazilo se v poli, potvrzovaly to i bezchybné náhry a útok. Podání, se nebojím napsat, že bylo špičkové.

Vyzvedla bych práci nenápadného hráče, libera, které nemá možnost ani ukončovat, ani podávat, ale rozehrávalo ze všech situací míče s takovou grácií, že nahrávačka i smečařky se přidaly a byla z toho krásná, novoroční jízda.

Pelhřimov jsme porazily během hodiny a holky si snad zapamatují ty pěkný, vítězný okamžiky a budou chtít v tomhle duchu pokračovat i v dalších měsících.


Komentář kapitánky Káji Sekničkové:

Do dnešního zápasu jsme šly s jediným cílem a to získat plný počet bodů. První set proti Pelhřimovu byl do stavu 8:8 vyrovnaný, pak jsme ovšem zlepšily podání a hru v poli a set jsme s jasným rozdílem 25:11 vyhrály. Ani druhý set jsme nepodcenily a nepřizpůsobily jsme se soupeřkám (25:15). Třetí set byl velmi podobný těm předchozím (25:10), takže jsme první zápas vyhrály 3:0 a první polovinu úkolu jsme splnily.

V druhém zápase s Třebíčí jsme se trošku zhoršily na útoku a na příjmu. Na podání jsme si stále držely velmi vysokou úspěšnost a i díky tomu jsme druhý zápas vyhrály 3:0, i když sety byly vyrovnanější (25:10,25:21,25:23) a naše hra už nebyla tak koncentrovaná jako v prvním zápase. Náš cíl jsme tedy splnily a domů vezeme 6 bodů.


Shrnutí - trenér Pavel Veselý:

Dnes holky předvedly jednoznačně nejlepší výkon v této sezoně, což je vidět i na výsledku. Mělo to vše, co by dobrý volejbal měl mít: energii, touhu po vítězství, účinné podání, kvalitní pole, fungující přihrávka, výborná náhra, bodové útoky, kolektivní výkon a týmový duch. Celý tým fungoval jako švýcarské hodinky, nebyla v něm žádná slabina, všechny hráčky podaly výborný výkon. Důležitý není výsledek, ale hlavně předvedená hra, kdy jsme soupeře k ničemu nepustili, hráli svou hru a celou dobu tlačili a diktovali tempo. Doufám, že se tento výkon stane naším standardem, a o další výsledky pak nemám vůbec žádné obavy!

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid