Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky po polovině soutěže: 10 výher, 0 proher a skóre 30:3 11.12.2016 | Zápasy

Juniorky ani v posledních 2 zápasech letošního roku s Třebíčí a Humpolcem nepoznaly porážku a zvítězily shodně 3:1. Komentář k utkáním napsala smečařka Dominika Vytlačilová a doplnila jej trenérka Edita Hájková.


Komentář Dominiky:

Po prvního zápasu proti Třebíči jsme nastoupili v trochu netradiční sestavě, protože nám chyběla zraněná Gabča a nemocná Kája. Klárka hrála na náhře, Anička na účku, já a Eliška na smeči, Míša a Eliška na bloku a na liberu byla tentokrát Barča. Do zápasu tedy nastoupila dvě sesterská dua ;-)

První set jsme vyhráli snadno. Ten druhý jsme však podcenili a prohráli jsme 25:22. Další dva sety už jsme vyhráli hlavně díky silným koncovkám. Během zápasu střídala Niky Elišku na smeči a Terka Elišku na bloku.

V druhém zápase proti Humpolci nastoupila i Verča na účku. Soupeř už byl vyrovnanější, ale první dva sety jsme vyhráli. V tom třetím došlo ke změnám v sestavě, kdy Verča a Niky byly na smeči, ale set se bohužel prohrál. Do čtvrtého setu se vrátila původní sestava a set jsme urvali.


Komentář trenérky Edity Hájkové k utkání s Humpolcem (první zápas s Třebíčí plnila pracovní povinnosti):

Poslední juniorský zápas letošního roku se odehrál sice bez naší hlavní nahravačky Káji a blokařky Gabči, ale jinak v plném počtu hráček, tudíš si holky mezi sebou mohly střihat, která zrovna půjde na plac. Této vymoženosti bohužel nebylo dopřáno Klárce na nahrávce a Barče, která zastávala funkci libera.

V prvním setu jsme se hned na začátku dostaly do vedení, které se udrželo až do konce.Hra byla vláčnější, holky si zasmečovaly ze všech postů a sem tam zkažený balon je nijak netrápil a vzápětí si ho hned získaly zpět pěknou smečí nebo kvalitním blokem.

Druhý set byl taky hned od začátku náš, ale během hry se náskok zmenšoval a holky z Humpolce nám pěkně přitápěly. Špatné nadhozy při podání, v poli nesoustředěnost (on to snad někdo odehraje,co bych se namáhala) a hlavně příjem nebyl zas až tak kvalitní, aby se z něj dalo přesně nahrát. Trenér musel brát tajmy, aby se zklidnila situace a hra nesklouzávala k plácané. Set se vyhrál, ale pravdou je, že jakmile se do hry zapojí holky, co nejsou v pevné sestavě, tak ty, co by měly svůj výkon a soustředěnost zvýšit, spíše polevují a tím nepomáhají holkám, které vpluly do rozehraného utkání. Musíme se naučit pomáhat si i tím, že se pokusíme dopředu naplánovat určitou akci a tu se potom pokusit zrealizovat.

Třetí set se vedlo, ale v koncovce to začalo zase drhnout. Ať Klárka nahrála komukoli, nedařilo se v útoku. Balony nám lítaly do autu nebo v horším případě do půl sítě. Vedly jsme 18:13 a najednou prohrávaly 18:23! Pak, myslím že Eliška, nás zachránila sérií podání a my se bod po bodu přibližovaly. Bohužel se prohra nedala zvrátit a my podlehly 25:27. Bylo dobře, že Pavel nezměnil v této situaci sestavu a nechal v tom holky vykoupat.

Protože už holky nechtěly trenérovi zvyšovat tlak a už vůbec mu nechtěly kazit neděli a sobě skóre, odehrály standardně čtvrtý set, nepouštěly soupeře ke hře, byly vidět pěkné bloky, v poli nebyly díry a útočící hráčky skládaly na zem. Takže výhra 3:1, letos už desátá v řadě. V juniorské sestavě se hezky vyjímaly Terka a Eliška J.. Terezka překvapila svým tvrdým útokem! Jen tak dál!


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid