Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky po dobrém výkonu se Světlou berou 4 body 10.11.2019 | Zápasy

Komentář k domácímu utkání juniorek, které sehrály v neděli 10. listopadu se Světlou, napsalo libero týmu Evča Nováková.


Dnešní zápasy se Světlou jsme odehrály na domácí palubovce. Věděly jsme, že Světlá je velmi dobrý soupeř a že budeme muset zabrat, abychom vyhrály. Do 1. zápasu jsme nastoupily v dobré náladě a s chutí získat body. Hned ze začátku se nám dařilo na podání, v poli jsme sbíraly balony a byly odvážné na útoku, proto jsme taky 1. set vyhrály. V 2. setu se nám ze začátku moc nedařilo, dělaly jsme chyby a hlavně jsme povolily na podání, zatímco soupeřky se podání vůbec nebály. Tím pádem soupeřky vyhrály druhý set. Třetí set jsme odehrály o něco lépe než ten druhý, a proto byl náš, zlepšily jsme opět podání, ale i blok a útok. Čtvrtý set už jsme konečně chtěly vyhrát, ale opět jsme se chytily systému druhého zápasu a bohužel jsme ho prohrály a chystaly jsme se do tiebreaku. Ze začátku jsme se držely soupeřek, při změně stran dokonce vedly 8:6, ale pak jsme ztrácely zbytečně body a naše soupeřky toho využily. Ke konci jsme se snažily dohnat body, které jsme ztratily, ale už to nestačilo, takže Světlá vyhrála tento zápas celkově 3:2.

V 12:45 nás čekal druhý zápas. Jelikož jsme po prvním zápase byly už docela unavené, nedokázaly jsme tak dobře rozehrát. První set jsme jakž takž udržovaly body se soupeřkami, naštěstí jsme koncovku dokázaly urvat. Druhý set probíhal podobně, ale přidala se nevolnost nahrávačky Simči Topinkové, takže musela za Símu zaskočit na postu nahrávačky Terka Mokričková, která odvedla dobrou práci nato, že nikdy na náhře nehrála a set jsme vyhrály. Do třetího setu jsme šly s nasazením a s myšlenkou, že chceme zápas uhrát 3:0, ale měly jsme občas v poli zmatek, byla znát únava z dlouhého prvního zápasu, takže 3. set tedy vyhrála těsně Světlá. Poslední set (čtvrtý) jsme vyhrály, sice těsně, ale vyhrály a získaly 3 body za výhru 3:1.

Sestava:
náhra – Simča (a jeden set Terezka), smeč – Viki, Kristýnka, Sára, Lucka, blok – Eliška, Barča, Anežka, libero – já, účko – Klára, Terka

Výsledek:
TJ Žďár nad Sázavou - TJ Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou 2:3 (23,-11,23,-20,-11) a 3:1 (24,24,-20,21)

Resumé:
Juniorky sehrály doma se Světlou velmi dobrý zápas, k jehož kvalitě přispěla obě družstva, náš tým zejména výborným útokem a blokem, soupeř kvalitním podáním a skvělou obranou v poli. První zápas jsme dotáhli do tiebreaku, ale udělali více chyb než soupeř, a tak jsme brali jen 1 bod. Druhý zápas jsme zvládli výborně, i přes zdravotní indispozice nahravačky, za niž muselo na 1 set zaskočit na náhře účko. Výhra 3:1 a plný počet bodů jsme si za bojovný týmový výkon zasloužili. Oba zápasy opět tým táhla kapitánka Viki, k níž se tentokrát dobrým výkonem přidaly další smečařky (Kristýna a Sára) a také blokařky Eliška, Anežka a Barča. Na účku se výborně doplňovala Terezka s Klárou a obě využívaly své přednosti ve prospěch týmu. Přítomní diváci viděli kvalitní volejbal a předvedený výkon je určitě příslibem do budoucna, některé výměny už snesly nejpřísnější měřítka a nemusely by se za ně stydět ani v kategorii dospělých. Po odehrání 10. kol jsme na 3. příčce tabulky a naším dalším soupeřem bude 17.11. Přibyslav.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid