Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky jsou i po utkáních v Pelhřimově stále bez jediné porážky 27.11.2016 | Zápasy

Juniorky v neděli 27.11. odehrály další utkání, tentokrát v Pelhřimově, kde se utkaly s domácím týmem a Štoky. Ani po odehrání těchto utkání ale nepoznaly letos hořkost porážky a stále vedou tabulku s plným počtem bodů. Komentář k utkání napsalo účko týmu Anička Nováková a doplnili jej i trenéři.


Komentář Aničky:

Dnes jsme s juniorkami vyjeli do Pelhřimova. První zápas se Štoky šel hladce po tom, co jsme se do hry dostaly. Zaslouženě jsme vyhrály 3:0 v sestavě: Kája jako nahrávačka, já na účku, Bára s Eliškou na smeči, Míša s Gabčou na bloku a jako libero Klára. V druhém zápase s Pelhřimovem pak Elišku na smeči vystřídala Verča. Soupeř byl tentokrát silnější, ve druhém setu jsme přestaly hrát a ztrátu už nedokázaly dohnat. Třetí set jsme vyhrály jen s velkým vypětím (stav 27:25), ale ve čtvrtém setu jsme zabraly a svou výhru potvrdily.

Komentář trenérů:

K oběma utkáním jsme nastoupili s vědomím, že to nesmíme podcenit a že se nesmíme přizpůsobit hře soupeře. V utkání se Štoky jsme se pomalu rozehráváli, v prvním setu soupeř uhrál 14 bodů, ale po zlepšení našeho přístupu se již v dalších setech nedostal přes 10 bodů. Jasná výhra 3:0, ale bez nutnosti podat alespoň průměrný výkon.

Ve druhém utkání nás čekal domácí tým, který je spíše obranně laděný. Domácí s hlasitou podporou diváků předvedli velmi sympatický, bojovný výkon. My jsme nebojovali jen se soupeřem, ale také sami se sebou. Nedokázali jsme se dostat do správné provozní teploty a hra soupeře nám moc neseděla. V prvním setu jsme to ještě zvládli bez větších problémů, ve druhém setu nám dal soupeř naplno znát, že takto to nepůjde. Bojovným výkonem nám sebral set a byl to vůbec první set, který jsme letos prohráli. Třetí set jsme uhráli ve vypjaté koncovce 27:25 a ve čtvrtém jsme dobře začali a vedli 8:1, ale nakonec jsme opět uhráli koncovku, tentokrát poměrem 25:23. Výhra 3:1 a další 3 body.

Máme problém ne se soupeři, ale spíše s tím, jak se nastartovat a donutit k plnému výkonu, když podvědomě víme, že nám stačí k výhře i náš průměrný výkon. Je to způsobeno i tím, že v sobotu hrajeme ligu kadetek, kde se potkáváme s kvalitními soupeři a klasickým volejbalem, kdežto v juniorkách se utkáváme s týmy, které bohužel takovou úroveň nemají. Není to nic proti našim soupeřům v juniorkách, ale pokud v sobotu hrajeme utkání, kde se tvrdě smečuje, blokuje dvojblokem apod. (prostě se hraje se kvalitní klasický volejbal), je velmi těžké adaptovat se zase na volejbal, kde soupeř spíše lobuje než smečuje, kde nemůžete stát v klasickém postavení a blokovat dvojblokem, protože standardní smeč se povede 3x za set. Ale i s tímto se musíme naučit pracovat a nesmíme se přizpůsobit soupeří, ale hrát to, co umíme. Kvalita je bezpochyby na naší straně, jen ji musíme umět pustit ven. Trochu chybí motivace, ale snad se s tím v budoucnu naučíte pracovat.

Další utkání odehrajeme 11.12. v domácím prostředí proti Třebíči a Humpolci a my doufáme, že našim divákům ukážeme kvalitní výkon.



Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid