Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky jedou 2. ligou plnou parou - stále bez jediné porážky 15.11.2022 | Zápasy

Juniorky sehrály o víkendu další 4 druholigová utkání a všechna 4 vítězně. Komentář k utkáním napsal trenér Pavel Veselý.


V sobotu 12.11. jsme jeli k odloženému utkání s Žichlínkem, které se hrálo v tělocvičně v Tatenicích. Domácí tým, stejně jako dosud my, nepoznal v letošní sezóně hořkost porážky, takže se jednalo o přímý souboj o 1. místo druholigové tabulky. Náš tým jel k utkání společně s družstvem juniorů a oběma našimi fanoušky autobusem, takže hned od rána panovala výborná nálada. Já jsme ve východních Čechách byl již od pátku, takže jsem na holky čekal před tatenickou tělocvičnou.
Všichni jsme věděli, že se jedná o souboj o prvenství v tabulce, takže nebylo třeba nijak zdůrazňovat, že nás čeká kvalitní soupeř (v němž hostující i hráčky hrající za nedaleký extraligový Lanškroun) a je třeba podat maximální výkon. Základní sestava nastoupila do utkání velmi sebevědomě, koncentrovaně a v bojovné náladě. To se projevilo okamžitě i na předvedené hře a podali jsme (i díky dobrému soupeři) nejlepší výkon sezóny. Soupeř byl na tom dobře technicky, snažil se nás tlačit maximálně riskovaným podáním, ale my jsme dělali minimum nevynucených chyb a byli jasně lepší v útoku, kde všechny 3 naše útočnice skládaly do pole soupeře jednu smeč za druhou.Dařilo se nám i na podání (zejména Týně a Simče), takže 1. set jsme získali poměrem 25:19. Soustředěný výkon, podpořený radostí ze hry a týmovým duchem jsme si podrželi i v dalším setu, a tak jsme jej vyhráli opět 25:19. Ani v posledním setu nenašel soupeř recept na naši výbornou hru, a když v něm uhrál jen 16 bodů, brali jsme zcela zaslouženě za necelou hodinku plný počet bodů za výhru 3:0.

Po hodinové pauze jsme nastoupili k 2. utkání. Soupeř chtěl uspět, a tak se snažil maximálně riskovat podání, což vedlo k tomu, že hrál volejbal stylem eso-aut. My jsme pokračovali v dobrém výkonu, dařily se nám všechny herní činnosti a 1. set nám patřil výsledkem 25:18. Dobrý vstup do zápasu nás ukolébal a poněkud jsme poleviili a začali dělat více chyb na podání i při útoku, čehož soupeř využil otočil naše výrazné vedení 11:3 a uhrál pro sebe 2. set 25:23. Stav 1:1 a soupeř cítil šanci na dobrý výsledek. My jsme se ale opět vrátili do zápasu, Týna se opřela do tvrdého smečovaného podání a od začátku setu jsme si vybudovali velký náskok, který jsme celou dobu drželi. Stav 24:15, útok soupeře do autu, rozhodčí pískání konec setu, my odcházíme dozadu na lajnu... Ale mezi tím zapisovatelé přesvědčili rozhodčího, že jsme prý byli v síti... Nastává klasická “bramboračka”, kdy si rozhodčí nechá domácími “vnutit” zcela nesmyslnou změnu svého již udělaného rozhodnutí. Po chvíli dohadování a mých protestů, je nám již přidělený bod sebrán a dán soupeři a soupeř jde podávat. Samozřejmě že nás to rozhodilo. Takže soupeř uhrává další 4 body v řadě a my brzdíme oddechovým časem. Nasazujeme silný kalibr, tedy 2 tajmy hned po sobě za stavu 24:19. Na konci tajmu určuji, že útok bude veden přes Zoju a v žertu jí ještě říkám, ať to klidně práskne do debla. Ale Zoja mé přání nesplnila, protože to nepráskla do debla... Práskla to půl metru za debla! To je odpověď na vzniklou situaci, končíme set neskutečným útokem a vedeme 2:1. Poslední set byl fičák, soupeř uhrál jen 9 bodů a my hráli parádní volejbal. Výhra 3:1 a vezmeme domů celkem 6 bodů a držíme po půlce soutěže neporazitelnost. Za tenhle výkon si holky zasloužily absolutorium, byl jsme maximálně spokojený, hodně vydařená sobota.

V neděli nás doma čekal soupeř z opačného pólu tabulky, poslední Polička. Hráli jsme až od 12 hodin, protože jsme opět umožnili basketbalistům, aby sehráli svůj zápas jako první. Po výborném sobotním utkání jsme se ale poněkud trápili, protože vždy hrajeme dle soupeře a neumíme hrát to, co umíme, i proti méně volejbalovému soupeři. Polička je snaživý tým s dobrou obranou v poli, který vrací míče, dokud je nezkazíte nebo jim je nesložíte. V tomto duchu se nesly oba naše zápasy. První zápas jsme zvládli poměrem 3:0, ve druhém jsme zbytečně ztratili úvodní set, abychom další 3 pak s přehledem vyhráli (soupeř v nich uhrál jen 12,13 a 16 bodů).

Je škoda, že domácímu publiku jsme v neděli neukázali výkon jako v sobotu, ale utkání jsme tak nějak protrpěli a spíše si plnili povinné 2 výhry a čekali na konec utkání. Ale historie se neptá, takže faktem je, že všechna utkání ve 2. lize jsme dosud vyhráli a ztratili jen 4 sety. Vedeme tabulku před druhým Žichlínkem o 10 bodů a máme přes sebou poslední 3 dvojutkání základní skupiny. Jedeme do Svitav (4.12.) a do Pardubic (18.12.) a končíme po Novém roce doma s Žichlínkem (15.1.).

Postup do finálové skupiny by nám již neměl uniknout, cílem je tam jít z 1. místa a pokud možno s plným počtem bodů. Měli bycho si zde zahrát dobrý volejbal s kvalitními soupeři, což by nám mělo sedět, protože náš výkon roste či padá (!) s kvalitou našich soupeřů. Tak snad již domácím divákům budeme moci předvést, jaký umíme hrát volejbal, když hrajeme naplno a využijeme zcela náš potenciál.

Výsledky:
TJ Žichlínek - TJ Žďár nad Sázavou 0:3 (-19,-19,-16) a 1:3 (-18,23,-19,-9)
TJ Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Polička 3:0 (20,25,17) a 3:1 (-23,13,12,16)

Sestava:
náhra Síma a Johy, smeč Týna, Zoja, Ágnes a Barča, účka Terka a Jolča, libera Evča a Kiki, blok Anežka, Kiki a Lucka.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid