Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky i přes malé zaváhání vezou z Pelhřimova 6 bodů 21.01.2018 | Zápasy

Komentář k utkání juniorek napsala Verča Hájková a trenérka Edita Hájková.


Komentář Verči:

Do dnešního zápasu s Pelhřimovem jsme nastoupily s tím, že chceme vyhrát a zopakovat výkon z minulého zápasu. To se nám také povedlo, když jsme vyhrály 3:0 (16,9,23). V celém zápase se nám dařilo víceméně všechno. Jak příjem, podání, tak útok byl velmi úspěšný.
Další zápas jsme hrály s Třebíčí. V prvním setu jsme Třebíč velmi podcenily a prohrály ho. Naštěstí jsme se vzpamatovaly a zopakovaly výkon z prvního zápasu a zvítězily 3:1 (-13,15,21,17).


Komentář Edity Hájkové:

Sobota 6 h ráno (!!!), vyrážíme směr Pelhřimov, kde se odehrálo další krajské kolo juniorek. Z důvodu nemoci Elišky, nastoupila na post smečařky Verča, která odvedla moc pěknou práci v příjmu, kterému se na tréninku věnuje minimálně, ale s Mokrajdama v lajně se nebála a nedělala žádné podstatné chyby. Na účku nás podporovala Anička, která je na vysoké škole, ale ráda pověnovala dopoledne volejbalu a viděla se s holkama. Jinak stávající sestava, což je Kája náhra, Barča M. smeč, Terka a Barča na bloku, libero Klárka .

V prvním setu se někteří teprve probouzely, volejbal byl pomalý, nekoncentrovaný, bez šťávy. Pak přišla šňůra podání, zvedla se nálada, únava ustoupila a vyhrálo se s celkem slušným náskokem. Do druhého a třetího setu se naskočilo ve stejné sestavě. Kája začala řídit hru zevnitř, nažila se co nejvíce zapojit do hry Barču a Terku na středu, kde kombinovala různé typy nahrávek, na kterých se předem s holkama domluvila. Překvapovala i kvalitní náhrou na trojku, kde byly smeče taky proměňovány v body. Silně jsme soupeřky přehrávaly podáním. Opět jsme viděli pěknou sérii podání od Verči, Barči M., dokonce i Barči Ž.

Na zápas s Třebíčí se rozcvičila Niky a zastoupila Aničku, která jí podporovala z lavičky. Třebíč bývala minulý rok outsiderem naší skupiny, ale letos předvádí velmi dobrý výkon. Houževnatý a bojovný byly Třebíčandy vždycky. Báli jsme se podcenění soupeře a to oprávněně. První set vypadal, jako bysme posbírali pár neumětelů na ulici a pustili je na palubovku. Místo aby se holky vrhaly po balonu, tak se mu spíš vyhýbaly, v lepším případě se za ním aspoň ohlídly. Projelo se o jednu třídu, rozdílem 13 bodů. Bylo jasný, že musíme začít hrát a hlavně používat hlavu, školácký volejbal tady opravdu nestačil a pinkáním do postavení se vyhrát nedá.

Další 3 sety už měly šťávu, vrátilo se tvrdé podání, bylo vidět zase pár pěkných smečí a dobře postavených bloků. Holky makaly, navzájem se podporovaly a povzbuzovaly. Hrály tak, aby vyhrály. Volejbal jim dneska sedl, ale myslím, že s výkonově těžším soupeřem by zahrály ještě mnohem líp.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid