Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky dovezly 4 body a jsou krůček od broznové medaile 21.03.2016 | Zápasy

V neděli 20.3. sehrál tým juniorek (lépe řečeno kadetek doplněný o 2 juniorky) v Humpolci předposlední utkání letošní sezóny.


Na podzim jsme s Humpolcem doma odehráli 2 vyrovnané zápasy a znali jsme jeho kvality. Jde o zkušený tým s vynikající hrou v poli a velmi kvalitním útokem středem sítě.

První utkání začalo klasicky, než jsme se dostali do tempa, set byl pryč, byť jsme ho prohráli až v koncovce 25:22. Nastal druhý set a my se pomalu zahřívali. Zlepšili jsme přihrávku a také zajména důraz na útoku, což vedlo k tomu, že jsme vyhráli druhý a třetí set (25:22 a 25:23). Uspokojení se nám vloudilo do podvědomí a podcenili jsme úvod 4. setu a za stavu 0:6 musel přijít odddechový čas. Soupeř do nás opustil tvrdé podání a my vyhořeli na přihrávce. Naložili nám 25:14 a dostali se do špatného psychického rozpoložení. Do 5. setu jsme sice nastoupili s odhodláním jej vyhrát, ale soupeř se chytil, my nedokázali nalézt ztracenou herní pohodu a ani střídání nepřineslo zvrat. Prohráli jsme tajbrejk 15:5 a celkově 3:2. Zápas měl skončit naší výhrou 3:1, ale to je jen co by kdyby, realita nás opět poučila, že nelze nic podcenil a že zápas končí až posledním písknutím rozhodčího. Místo 3 bodů jsme brali jen jediný.

Do druhého zápasu jsme vlétli jako vichřice. Skvěle jsme podávali, tvrdě útočili, hráli obětavě v poli, co vedlo k našemu suverénnímu vedení rozdílem až 11 bodů. V závěru setu jsme soupeře nechali set zkorigovat až na 25:18. Druhý set byl opět klasickým příkladem toho, co se stane, když podvědomě polevíme a necháme soupeře zvednout. Humpolec makal neskutečně v poli, vybíral míče, které snad ani vybrat nešly. Nám dělalo potíže bodovat a vyráběli jsme nevynucené chyby, které dávaly soupeři body zcela zadarmo. Druhý set vyhrál tedy soupeř zcela zaslouženě 25:18. Třetí set se pro nás vyvíjel velmi dobře, ale pak jsme soupeře nechali srovnat na 22:22 a nastal boj o každý míč. Přetahovaly jsme se spolu o každý bod, oba týmy skvěle makaly v poli, my se nakonec ukázaly jako tým s lepšími nervy a propracovanější strategií. V posledním tajmu jsem hráčkám řekl, že miluji zápasy vyhrané ve vypjatých koncovkách, a domluvili jsme se na strategii, že nebudeme blokovat určité hráčky soupeře a jak realizujeme obranu v poli. Oboje skvěle zafungovalo, útok jsme ubránili, složili 2 útoky na zem a slavili výhru v koncovce 26:24. Poslední set byl podobný jako ten třetí. Stav 22:22 a opět tajm a opět moje přání, abychom zápas vyhráli ve vypjaté koncovce. Holky to splnily do puntíku a vyhrály 4. set 25:22 a celý zápas 3:1, tedy za plné 3 body.

Vezmeme tedy z Humpolce 4 body a také cennou herní zkušenost. Dovolím si tvrdit, že jsme byli lepším týmem, ale soupeř byl zkušenější (hráčky jsou starší než naše kadetky) a také má výborně zvládnutou hru v poli. My jsme byli lepší na útoku a také na bloku.

Ty 4 body jsou ale velmi cenné, protože nyní nám stačí v posledním kole uhrát s Havlíčkovým Brodem jeden jediný bod a můžeme po zisku zlata v kadetkách slavit další medaili, tentokrát bronzovou v kategorii juniorek. Nyní máme na HB náskok 11 bodů, soupeř ještě dohrává zápasy se Štoky, kde předpokládáme, že uhraje 6 bodů, a my tedy budeme mít náskok 5 bodů a lepší poměr setů. V domácím prostředí je naší povinností nejen udělat ten jeden bod, ale zcela jistě vyhrát alespoň 1 zápas. Očekávám velmi kvalitní volejbal ze strany obou týmů, Brod je velmi dobrý soupeř, některé jeho hráčky hrají dokonce 2. ligu za tým žen. Na podzim jsme v Brodě odehráli maraton 10 setů (3:2 a 2:3), takže lze předpokládat, že i nastávající utkání bude velmi vyrovnané.

Doufáme v podporu našich fanoušků a věříme, že si nenechají uniknout poslední domácí zápas Žďárské volejbalové mašiny v sezoně 2015/2016. Před sezonou jsem stanovil dva cíle. První již je splněn (zlato kadetek), druhý je nyní jen krůček od nás (medaile v kategorii juniorek). Takže v neděli 27. března od 9:00 h na ZŠ Palachova ;-)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid