Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky doma s Třebíčí vyhrály jen 1 zápas 26.01.2019 | Zápasy

V neděli 27.1. juniorky ve 3. kole play-off doma hostily Třebíč. Komentář k utkání napsal trener Pavel Veselý.


Skupina o umístění nám přiřkla jako soupeře opět Třebíč, se kterou jsme se utkávali i v základní skupině. Tentokrát Třebíč přijela v minimálním počtu 6 hráček, konkrétně 4 blokařkami a 2 smečařkami a bez nahravačky. Náš tým byl tvořen 12 hráčkami, tento ideální počet nám umožnil, aby každý zápas mohla odehrát jiná základní sestava. Mohli jsme tedy hrát v pohodě a bez jakéhokoli stresu a měli jsme soupeře přejet a získat povinné body. Skutečnost ale byla zcela jiná, k utkáním jsme přistoupili naprosto laxně, bez chuti hrát, zároveň se některých z nás opět držela zcela zbytečná opatrnost a obavy z toho, abychom hlavně neudělali chybu. Soupeř se snažil dostat míč jakýmkoli způsobem na naši stranu, což zcela stačilo, protože drtivou většinu míčů jsme si dokázali zkazit sami. Přihrát v poli míč byl neskutečný problém a pohyb bez míče na naší straně prakticky neexistoval - stejně jako nějaká radost ze hry. Zápas jsme sice vyhráli výsledkem 3:1, ale s volejbalem to nemělo vůbec nic společného.

K 2. zápasu nastoupila tedy druhá sestava, ale obrázek hry (a bohužel i přístup) byl zcela obdobný, dokonce v některých aspektech horší. Dle rčení “Komu není rady, tomu není pomoci” Třebíč dokonale využila naše “nadšení” pro hru a zápas vyhrála 3:2. Opět stačilo jen dostat míč na naši stranu a naše naprosto tristní chyby se postaraly o výsledek.

Jakýkoli další komentář ke hře je zbytečný, k dnešnímu zápasu jsme přistoupili způsobem, pro který prostě není jakákoli omluva. Prohráli jsme se soupeřem, kterého jsme v dané situaci měli přehrát bez ztráty setu. Pokud ani v takovéto situaci, kdy z hlediska umístění v tabulce už prakticky vůbec o nic nejde, a navíc se soupeřem, který sotva poskládal dohromady 6 hráček, nedokážeme zvládnout zápas, tak to o něčem svědčí. Tentokrát už opravdu nelze hledat chyby ve všem okolo (včetně trenéra), ale jen každá sama u sebe. Za chyby, které jsme dělali, by se měly stydět i mladší žákyně. A souvisí to opět s naším celkovým přístupem, který toto vše způsobil. Nejhorší je, že u většiny hráček se bohužel nezměnilo vůbec nic v přístupu a zůstalo opět jen u “keců”, jako již mnohokrát, což je pro mě vůbec největším zklamáním. Jsou samozřejmě výjimky, ale bohužel jich je minimum.

Naprosto upřímně říkám, že dnešní zápasy byly z mého pohledu zcela promarněným časem, který by se dal využít jinak, mnohem smysluplněji. Omlouvám se všem divákům, kteří nám přišli fandit, a my jim bohužel předvedli to, co jsme předvedli.

Výsledek: TJ Žďár na Sázavou - VK Třebíč 3:1 (-23,19,14,10) a 2:3 (-19,22,-24,18,-15)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid