Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Junioři vstoupili do soutěže 02.10.2016 | Zápasy

V neděli 2. října jsme vyrazili na náš první turnaj v sezóně, a to do Drásova. Čekali nás zde postupně dva týmy z Jihlavy a domácí Drásov. Na turnaj jsme bohužel museli odcestovat bez největší opory na příjmu, a to libera Šimiho.


Do prvního zápasu proti Jihlavě A, která tento turnaj neodehrála vůbec dobře, jsme nastoupili v sestavě se Škarkym a Penym na smeči, Gregym a Kubou na bloku, Honzou Kalinou na účku, Danem na náhře a svojí premiéru na postu libera si odbyl Vašek. Oba dva sety proběhly jako přes kopírák. Vstup byl v obou případech slušný a do druhých technických timů, které od nové sezóny fungují v naší soutěži, jsme vstupovali s pěti, respektive sedmibodovým náskokem. Potom jsme se ale začali bát na útoku a oba sety v těsné koncovce ztratili.

Druhý zápas nás čekalo jihlavské béčko. Do zápasu jsme nastoupili s obměněnou sestavou. Na smeč se postavili Škarky s Radkem, na blok Kuba s Gregym, na účko Dan Lojek, na náhru Vašek a na liberu se konala další premiéra, tentokrát v podobě Dana Pavlíka. Zápas jsme začali opět koncentrovaně a první set jsme i přes drobné výpadky zvládli a vyhráli 25:17. Druhý set jsme ale prospali. Velký počet chyb a nesoustředěnost znamenala prohru 21:25. Do tiebreaku jsme šli s tím, že ho chceme vyhrát. To se nám také podařilo a první dva body byly doma.

Poslední zápas nás čekal soupeř z Drásova, který hrál celý turnaj nejpohlednější volejbal. Sestava se vrátila do stejné podoby jako v prvním zápase, jediná změna byla, že na účku zůstal Dan Lojek. První set jsme na kluky z Drásova vlítli a do koncovky jsme si přinesli luxusní náskok. Ten se nakonec smrštil na pouhé čtyři body, ale set jsme zvládli vyhrát. Od druhého setu se soupeř zvedl a začala to být pravá volejbalová bitva o každý míč. Před koncovkou na nás opět padla nervozita a za hlučného podporování domácího publika Drásov vyrovnal. V tiebreaku se ukázala být zlomová lehká chyba za stavu 3:0. Od té doby jsme hráli rozpačitě a tiebreak jsme nakonec ztratili.

Z prvního turnaje si vezeme tři body. Poznali jsme své soupeře a zjistili jejich kvality. Jsme si vědomi toho, že jsme mohli a měli přivézt minimálně o tři body víc, protože první zápas s Jihlavou jsme měli vyhrát 2:0. Postupně jsme se ale zlepšili a chvilkami předváděli pěkný volejbal. Byly k vidění jak hřebíky ze středu, tak z kůlu. Velmi dobré zákroky se objevily ale i v poli. Do příštího turnaje, kde už snad bude Šimi, máme na čem stavět. Pokud vydržíme hrát koncentrovaně, můžeme bojovat i o nejvyšší stupínek, který se stává taky naším sezónním cílem.

Na závěr bychom chtěli poděkovat panu Pavlíkovi a Honzovi Dudovi za ochotu nás odvézt na turnaj a také Peťovi Podhrázkému za skvělý coaching během zápasů.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid