Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Junioři ve 2. kole zajížděli na palubovku Lanškrouna 08.10.2021 | Zápasy

Komentář k utkání napsal smečař Adama Pavlík.


Sobota 2. 10. byla pro žďárskou juniorku druhým zápasovým dnem sezóny v 1. lize, kde zatím jen sbírá cenné zkušenosti.

Minulý rok jsme moc zápasů neodehráli, a tak nás čekal další tým tabulky, se kterým jsme se do té doby neutkali – TJ Lanškroun.
Do prvního zápasu jsme nastoupili bez respektu k soupeři, který se už od rozcvičky zdál být zkušenějším a technicky lepším. V základní sestavě T. Jeřábek, T. Smolík, T. Němec, F. Němec, L. Augustin, A. Pavlík a R. Bantianidis na liberu. Soupeř dost riskoval na servisu, což opravdu hodně znesnadnilo náš příjem, ale i tak si naši přihrávači vedli dost dobře. A tak jsme se, i díky častým chybám soupeře, drželi celý zápas ve hře. Bohužel jsme ale nedokázali na soupeřovu důraznost hry dostatečně odpovědět. Když jsme se pak za vyrovnaného stavu přiblížili ke koncovce, ukázalo se, který tým byl lepší. Lanškroun se lépe vypořádal s tlakem, v klíčových situacích méně chyboval, a to nás připravilo o lepší výsledek.

První zápas jsme tak prohráli 19:25, 12:25, 20:25.

Do druhého zápasu jsme se snažili vstoupit vyrovnaněji a silněji – pokračovali jsme v útocích z prvního zápasu, kde se nám dařilo využívat lanškrounských bloků, které často nebyly postavené kompaktně. Často tak fungovaly i obyčejné ulívky nebo šikovně umístěné prsty. Ke konci prvního setu došlo ke střídání nahrávačů. Do hry nastoupil T. Hansl, který nás podržel nejen na nahrávce, ale také na servisu, který se zase ukázal být rozhodující částí zápasu. Proti kvalitnímu lanškrounskému příjmu se nám nedařilo posílat dostatečně razantní podání. Často jsme se tak sami připravili o body, což náš výkon sráželo dolů. Díky lehkému příjmu se protihráčům čím dál častěji dařily neubránitelné útoky ze středu a střely na hlavním kůlu. Předčili nás tak i ve smeči, ve které jsme do té doby byli vyrovnaní, možná i lepší.

Druhý zápas skončil také naší prohrou s výsledkem 17:25, 15:25, 17:25
Domů jsme se tak vrátili bez bodů, ale i prohra je pro nás motivací a dává nám prostor pro zlepšování.
Všichni víme, že je důležité na sobě ještě dost pracovat a podávat maximální výkony, abychom vyhrávali. Věřím, že se budeme s každým zápasem posouvat, zapracujeme na nedostatcích, využijeme našich silných stránek a dokážeme se jako jeden tým motivovat k ještě lepším výkonům.

16.10. se utkáme se Šlapanicemi na domácí palubovce, tak nám držte palce!

Komentář trenéra:
Všechny důležité momenty a fakta druhého utkání juniorů byly již zmíněny v předchozích odstavcích. Jediné, co by asi dodal, je fakt, že v tomto zápase se naši svěřenci dostali do kontaktu s opravdu dobrým soupeřem, jelikož minimálně polovina základní sestavy má zkušenosti z vyšších soutěží. Další zápas sehrajeme 16. 10. 2021 na domácí palubovce. Budu velice rád, když dorazí minimálně stejný počet diváků jako v prvním domácím zápase, a vytvoří dokonalou volejbalovou atmosféru pro náš tým juniorů.


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid