Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Junioři v Havlíčkově Brodě 15.01.2019 | Zápasy

Komentář k utkání napsal A. Bantianidis a J. Duda.


Sestava: nahrávka Luboš a Dan blokaři Mili a Tomáš, smečaři Ondra, Tanys, Radek a Pepa

Dne 13.1 jsme vyrazili do Havlíčkova Brodu. Při rozcvičce jsme zjistili, že soupeř má dva velmi dobré smečaře, kteří by nám mohli dělat problémy. První set jsme vyhráli díky našemu dobrému příjmu a smeči i přesto, že soupeř předváděl velice dobrou obrannou činnost. Bohužel se, v první části prvního setu, zranil náš blokař Mili, který už do vývoje utkání nezasáhl. I přes tuto ztrátu se nám podařilo set vyhrát. Doufali jsme, že nás výhra namotivuje, ale spletli jsme se. Druhý a třetí set probíhal ve znamení špatného příjmu a nedostatečného pohybu v poli. V posledním setu prvního zápasu se naše herní činnost pozvolna zlepšovala, podařilo se nám hrát vyrovnaný volejbal. Bohužel opět v koncovce došlo k několika zásadním chybám a i tento set jsme prohráli.
Druhý zápas jsme chtěli vyhrát. První set jsme jednoznačně přehrávali soupeře díky našemu spoluhráči Danu Pavlíkovi, který na začátku setu dokázal svým podáním zaskočit soupeře a odcházel z podání za stavu 8:1 pro nás. Ve druhém setu došlo k bohužel ke standartní situaci, kdy na náš tým padla deka a nebyli jsme schopni navázat na výkon z předchozího setu. Třetí set se podařilo našemu týmu opět probrat a začít hrát pořádný volejbal. Doufali jsme, že soupeře přehrajeme i ve čtvrtém setu a tím si zajistíme zisk 3 bodů. Bohužel realita byla úplně jiná. Po vyrovnaném setu došlo opět na koncovku, kterou jsme prohráli. Následoval tiebreak, který by se dal shrnout jednou větou. Nedokázali jsme přijmout. A proto jsme získali v tomto dvojzápase pouze 1 bod.
1.zápas 3:1 (-19,18,19,23)
2.zápas 3:2 (-10,16,-20,22,8)

Komentář trenéra J. Dudy.
Oproti minulému zápasu došlo k razantnímu zhoršení příjmu, který nás provázel celé dva zápasy. Naše herní činnost v poli se lehce zvedla, ale pořád nám chybí velice potřebný pohyb pod balón. Bez tohoto pohybu se nedají vyhrávat zápasy. Jediné výrazné zlepšení pozoruji na podání, kde se nám podařilo snížit počet zkažených podání na pouhé 3 podání za set, což si myslím, že je na náš tým slušné. Rád bych vyzdvihl výkon Dana Pavlíka, který jako jediný dosahoval konzistentního výkonu po celé dva zápasy a snažil se povzbudit ostatní spoluhráče k lepšímu výkonu. Závěrem bych ještě popřál brzké uzdravení hráčům, kteří si z dnešního utkání odnesli nějaké zranění.


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid