Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Junioři seznamují Polnou s juniorským KP 15.10.2018 | Zápasy

Komentář k úvodnímu zápasu Žďárských juniorů napsal trenér Jan Duda.


V neděli 14. 10. 2018 zahájil tým Žďárských juniorů sezónu svým prvním zápasem. V naší soutěži došlo k několika zásadním změnám. První změnou je příchod nových týmů do naší soutěžní kategorie, jedná se o kadetské týmy Slavoje Polná a TJ Spartaku Velké Meziříčí. Další zásadní změnou je herní systém, ve kterém došlo konečně ke zrušení stávajícího turnajového systému, a zápasy probíhají klasickým dvouzápasovým systémem. V naší sestavě došlo také k zásadním změnám, když dva nejstarší hráči (P. Sobotka a J. Gregor) přestoupili do mužských týmů Ždárské mašiny, další dva hráči (D. Lojek a J. Bartoň) ukončili svoji volejbalovou kariéru. Na druhou stranu do našeho týmu přestoupili ze žáků J. Topinka a A. Bantianidis a v plánu je i využití i dalších nadějných hráčů ze žákovského týmu.

Naším prvním letošním soupeřem byl tým nováčka z Polné. Jelikož se jedná o tým tvořený výhradně hráči mladších kategorií (kadeti, starší žáci), měl průběh obou zápasů vypadat naprosto jednoznačně. Bohužel tomu tak úplně nebylo.

Do prvního zápasu jsme nastupovali v takřka nejsilnější sestavě, jakou náš tým může disponovat. Luboš na náhře, Peny s Ondrou na smeči, Mili a Tomáš na bloku, Radek na liberu a Dan na účku. Také náš výkon této sestavě odpovídal a hladce jsme soupeře přehráli 25:12. Do druhého setu jsme již nastoupili s pozměněnou sestavou, kde jsme zapojili i dva hráče ze starších žáků, na účku došlo k výměně D. Pavlíka za A. Pavlíka, na smeč se místo Penyho dostal Smolda. Po ne příliš dobře zvládnutém začátku jsme soupeři vlastními chybami umožnili se rozehrát a začal nám činit velké problémy. Muselo dojít k několika střídáním a nakonec se nám tento set podařilo se štěstím zvládnout. Do třetího setu jsme opět nastoupili ve stejné sestavě jako do druhého, pouze jsme vyměnili zpátky nahrávače. Tento set byl jen o něco málo lepší, než ten předchozí a tak bodový stav tomu také odpovídá.

TJ Žďár nad Sázavou – Slavoj Polná 3:0 (25:12, 26:24, 25:22)

Ve druhém zápase došlo pouze k malé změně v sestavě našeho týmu, a to za Tomáše, který musel z osobních důvodů odjet, nastoupil kapitán Kuba. Je opravdu zajímavé, že po zařazení Kuby do základní sestavy se náš výkon zvedl tak výrazným způsobem. Získali jsme potřebnou jistotu, kterou jsme mohli využít k začlenění nejmladších hráčů do utkání. Během zápasu se na různé pozice dostali hráči Pepa T. – účko, Tadeáš H. – náhra, Tomáš J. – účko. Myslím si, že se našemu týmu podařilo obě utkání, i když s malými problémy, zvládnout. Jsem opravdu rád, že mladší hráči získali dostatečný prostor pro získávání nových zkušeností.

TJ Žďár nad Sázavou – Slavoj Polná 3:0 (25:14, 25:13, 25:11)

Rád bych také poděkoval zapisovatelům zejména Ing. Ondřeji Adamovi za přesné a rychlé zapisování výsledků naší hry a divákům, kteří neváhali a obětovali své nedělní dopoledne a přišli náš tým podpořit.

Sestava: J. Augustin, L. Augustin, T. Jeřábek, D. Milota, A. Pavlík, D. Pavlík, A. Peňáz, R. Pohanka,

T. Němec, M. Smolík, O. Švoma, J. Topinka, T. Hansl

Trenéři: J. Duda, Z. Kalina

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid