Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Junioři se v úvodním kole 1. ligy utkali se Znojmem 28.09.2021 | Zápasy

Komentář k prvoligové letošní premiéře juniorů napsal trenér Jan Duda a také kapitán týmu Tomáš Němec.


Komentář kapitána Tomáše Němce

V sobotu 25. 9. 2021 začalo úvodní kolo 1. ligy juniorů. Naším soupeřem, tentokrát na domácí palubovce, byl tým ze Znojma.

Do prvního utkání jsme nastoupili s vědomím, že kluci ze Znojma umí hrát velmi kvalitní volejbal. I přes to jsme šli do zápasu s hlavou vzhůru. Začátek prvního setu byl vyrovnaný, ale koncovku setu jsme si nechali utéct zbytečnými chybami. Do druhého setu jsme nastoupili s lehce pozměněnou sestavou. Tento set začal ve stejném duchu jako první, ale s vítěznou koncovkou pro nás. Ke konci setu byl hlavní oporou týmu náš smečař Luboš, jehož silná motivace a touha po vítězství vedla k úspěchu. Třetí set jsme začali ve stejné sestavě jako v předchozím. Průběh byl opět vyrovnaný, ale bohužel se šťastnějším koncem pro soupeře. Do 4. setu jsme šli naplno s tím, že nemáme co ztratit. Podařilo se nám díky kvalitnímu podání a úspěšné obraně vybudovat náskok 7 bodů. Pouhé 4 body nás dělily od tiebreaku. Soupeř přitlačil na podání a my nebyli schopni zareagovat a získat podání zpět na naši stranu. Kvůli tomu jsme tento set prohráli.

Z pohledu kapitána týmu bych chtěl pochválit všechny hráče za dobře odmakaný zápas. A taky všem fanouškům za skvělou atmosféru.

Po 40 minutách začal druhý zápas, který byl o poznání horší než první. Na hřišti převládalo ticho a obavy, ze kterých plynuly zbytečné chyby. Navíc nás, na začátku druhého setu, velmi rozhodilo naše „špatné“ postavení a dlouhá pauza, která vznikla kvůli nedorozumění v zápisu postavení. Poslední set byl výrazně lepší než předchozí dva, ale ani to nám na kluky ze Znojma nestačilo.

Výsledek:
TJ Žďár nad Sázavou – VK Znojmo 1:3 (17:25, 25:22, 22:25, 24:26) a 0:3 (20:25, 15:25, 20:25)

Komentář trenéra

Jak již bylo zmíněno na našich webových stránkách, sestava letošního juniorského týmu je takřka beze změny. Došlo pouze k jedné malinkaté změně, a to, že jsme postupně začali do našeho týmu začleňovat nadaného žáka Martina Pavlíka. Ten sice věkově ještě stále patří do starších žáků, ale jeho výkonnost postupně stoupá vzhůru.
​Co říci k prvnímu letošnímu zápasu? Na jednu stranu jsem do něho jako trenér vstupoval s obavami, jak se roční pauza mezi mistrovskými utkáními projeví na psychice a výkonnosti našich hráčů. Zprvu jsem byl mile překvapen, sehráli jsme se soupeřem 3 velice vyrovnané sety, se kterými jsem byl opravdu spokojen a měl jsem pocit z dobře odvedené práce jak své, tak i svých svěřenců. Bohužel vše se změnilo ve 4. setu, kde jsme v koncovce ztratili vedení o 7 bodů. Tento prohraný set nás poznamenal i do dalšího zápasu, do kterého jsme, jak již bylo zmíněno, nastoupili za úplného ticha, a to jak v hale, tak i na hřišti. Bohužel i já jako trenér jsem svoji chybou ve 2. setu 2. zápasu přispěl k dalšímu prohloubení ticha na hřišti. A to z toho důvodu, že jsem špatně zaznamenal úvodní rozestavení hráčů v poli, za což se klukům ještě jednou moc omlouvám.

Další zápas sehrajeme příští týden na palubovce týmu z Lanškrouna, kde snad že navážeme na dobře odehrané sety 1. zápasu.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid