Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky v Havlíčkově Brodě nebodovaly 03.12.2023 | Zápasy

V dalším kole 2. ligy se juniorky utkaly v Havlíčkově Brodě s domácím týmem. Komentář k utkáním napsala smečařka Jolča Veselá.


Na 1. adventní neděli jsme vyrazily k soupeřkám, které máme kousek, do Havlíčkova Brodu. V počtu 8 hráček jsme vystoupily do prvního zápasu s tím, že chceme hrát dobrý volejbal. V 1. setu jsme se rozehřály a zvykly si, že s námi je v hřišti nově starší žákyně Niky, která s námi byla vůbec poprvé. Věděly jsme, že soupeřky mají účinný a nepříjemný servis, což nám ze začátku dělalo velké problémy na přihrávce. Byly jsme opatrné i na smeči, takže soupeřky neměly problém příjmout a vrátit zpátky míč, s kterým my jsme měly problém. Bylo tam opět spousta zbytečných chyb. Ale 2. set a 3. set už byl o dost lepší, hrály jsme odvážněji, přitlačily jsme i na podání a začaly jsme mezi sebou víc komunikovat. Začaly jsme využívat blok soupeřek a soupeřky měly problém. V každém setu byly silnější i slabší momenty, oba sety jsme se vždy tahaly bod po bodu a nebo o pár bodů, a pak soupeřky přitlačily na podání a zase jsme uděly hodně zbytečných chyb a utekly nám. Za hodinu a 5 minut bylo hotovo výsledkem 3:0 pro soupeřky.

Druhý zápas jsme hrály za cca 30 minut, celkově zápas byl o dost lepší než ten první. Většina věcí fungovala, dařil se víc příjem, začaly jsme lépe komunikovat, fungovala pak i náhra a útok, pomohly jsme si i o blok soupeřek či zalitím. Přitlačily jsme na podání, holky měly šňůru i 5 podání za sebou a soupeřky měly s tímto podáním problém. Snažily jsme se jim hru trochu znepříjemnit. Bylo tam ale pořád dost našich chyb, kdyby nebyly, tak jsme mohly i uhrát nějaký set. Hrál se moc pěkný volejbal s dobrým útokem a kvalitní obranou na obou stranách. Holky z Brodu mají ale mnohem víc zkušeností a jsou vyhranější, ale za mě to byl z naší strany rozhodně dobrý zápas, snažily jsme se všechnu sílu nechat na hřišti a bylo to vidět. Sice jsme zápas prohrály 3:0, ale taková prohra s lepším soupeřem nevadí. Za vše mluví to, že 2 sety skončily naším ziskem alespoň 20 bodů.

Sestava: Áňa náhra, Kiki libero, Lucka, Barča P. a Isa blok, Barča B. a Jolča smeč a Niki účko.

Výsledek:
TJ Sokol Havlíčkův Brod - TJ Žďár nad Sázavou 3:0 (7,8,15) a 3:0 (20,21,16)

Komentář trenéra:
Nás výkon byl tentokrát lepší než v minulých zápasech. Soupeř byl trochu někde jinde a právem mu patří 2. místo tabulky. Rozdíl byl zejména v účinnosti podání a pokud jsme si dokázali přihrát, hrál se pěkný volejbal. Bohužel příjem byl naší nejslabší stránkou a soupeř získával snadno a rychle body. Výsledky setů v 1. utkání o tom dost vypovídají. Ve druhém zápase jsme se s podáním soupeřek dokázali vypořádat již mnohem lépe a díky tomu jsme s ním hráli mnohem vyrovnanější volejbal a sety šly až do těsných koncovek. Dařilo se nám i na podání, a tak se už hrál pěkný volejbal, i když soupeř jasně vyhrál a bral všechny body. Holky zaslouží pochvalu za snahu a zlepšení komunikace. V poli jsme mnohdy dokázali sebrat míče, které by minule spadly zcela bez doteku. Skvěle v poli makala na liberu Kiki a tentokrátse k ní přidaly i další hráčky. Speciální pochvala určitě patří starší žákyni Niki Neubauerové, která s námi hrála zcela poprvé a odehrála na účku všech 6 setů. Hrála velmi dobře, podrželi nás zejména stabilním podáním a bojovností v poli. Svým výkonem a zejména přístupem si jasně řekla o to, aby se stala stálým členem našeho týmu.

Posledním naším letošním soupeřem bude v našem domácím prostředí v neděli 17.12. Bedřichov, jasný lídr tabulky a jednoznačně nejlepší tým naší skupiny. Budeme se proti němu snažit předvést opět odvážný, bojovný výkon a ukázat našim divákům, že umíme zahrát dobrý volejbal.

Fotky k článku



 
tabulky

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid