Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky v Havlíčkově Brodě nebodovaly 03.12.2023 | Zápasy

V dalším kole 2. ligy se juniorky utkaly v Havlíčkově Brodě s domácím týmem. Komentář k utkáním napsala smečařka Jolča Veselá.


Na 1. adventní neděli jsme vyrazily k soupeřkám, které máme kousek, do Havlíčkova Brodu. V počtu 8 hráček jsme vystoupily do prvního zápasu s tím, že chceme hrát dobrý volejbal. V 1. setu jsme se rozehřály a zvykly si, že s námi je v hřišti nově starší žákyně Niky, která s námi byla vůbec poprvé. Věděly jsme, že soupeřky mají účinný a nepříjemný servis, což nám ze začátku dělalo velké problémy na přihrávce. Byly jsme opatrné i na smeči, takže soupeřky neměly problém příjmout a vrátit zpátky míč, s kterým my jsme měly problém. Bylo tam opět spousta zbytečných chyb. Ale 2. set a 3. set už byl o dost lepší, hrály jsme odvážněji, přitlačily jsme i na podání a začaly jsme mezi sebou víc komunikovat. Začaly jsme využívat blok soupeřek a soupeřky měly problém. V každém setu byly silnější i slabší momenty, oba sety jsme se vždy tahaly bod po bodu a nebo o pár bodů, a pak soupeřky přitlačily na podání a zase jsme uděly hodně zbytečných chyb a utekly nám. Za hodinu a 5 minut bylo hotovo výsledkem 3:0 pro soupeřky.

Druhý zápas jsme hrály za cca 30 minut, celkově zápas byl o dost lepší než ten první. Většina věcí fungovala, dařil se víc příjem, začaly jsme lépe komunikovat, fungovala pak i náhra a útok, pomohly jsme si i o blok soupeřek či zalitím. Přitlačily jsme na podání, holky měly šňůru i 5 podání za sebou a soupeřky měly s tímto podáním problém. Snažily jsme se jim hru trochu znepříjemnit. Bylo tam ale pořád dost našich chyb, kdyby nebyly, tak jsme mohly i uhrát nějaký set. Hrál se moc pěkný volejbal s dobrým útokem a kvalitní obranou na obou stranách. Holky z Brodu mají ale mnohem víc zkušeností a jsou vyhranější, ale za mě to byl z naší strany rozhodně dobrý zápas, snažily jsme se všechnu sílu nechat na hřišti a bylo to vidět. Sice jsme zápas prohrály 3:0, ale taková prohra s lepším soupeřem nevadí. Za vše mluví to, že 2 sety skončily naším ziskem alespoň 20 bodů.

Sestava: Áňa náhra, Kiki libero, Lucka, Barča P. a Isa blok, Barča B. a Jolča smeč a Niki účko.

Výsledek:
TJ Sokol Havlíčkův Brod - TJ Žďár nad Sázavou 3:0 (7,8,15) a 3:0 (20,21,16)

Komentář trenéra:
Nás výkon byl tentokrát lepší než v minulých zápasech. Soupeř byl trochu někde jinde a právem mu patří 2. místo tabulky. Rozdíl byl zejména v účinnosti podání a pokud jsme si dokázali přihrát, hrál se pěkný volejbal. Bohužel příjem byl naší nejslabší stránkou a soupeř získával snadno a rychle body. Výsledky setů v 1. utkání o tom dost vypovídají. Ve druhém zápase jsme se s podáním soupeřek dokázali vypořádat již mnohem lépe a díky tomu jsme s ním hráli mnohem vyrovnanější volejbal a sety šly až do těsných koncovek. Dařilo se nám i na podání, a tak se už hrál pěkný volejbal, i když soupeř jasně vyhrál a bral všechny body. Holky zaslouží pochvalu za snahu a zlepšení komunikace. V poli jsme mnohdy dokázali sebrat míče, které by minule spadly zcela bez doteku. Skvěle v poli makala na liberu Kiki a tentokrátse k ní přidaly i další hráčky. Speciální pochvala určitě patří starší žákyni Niki Neubauerové, která s námi hrála zcela poprvé a odehrála na účku všech 6 setů. Hrála velmi dobře, podrželi nás zejména stabilním podáním a bojovností v poli. Svým výkonem a zejména přístupem si jasně řekla o to, aby se stala stálým členem našeho týmu.

Posledním naším letošním soupeřem bude v našem domácím prostředí v neděli 17.12. Bedřichov, jasný lídr tabulky a jednoznačně nejlepší tým naší skupiny. Budeme se proti němu snažit předvést opět odvážný, bojovný výkon a ukázat našim divákům, že umíme zahrát dobrý volejbal.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid