Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky doma body s Kolínem nezískaly 19.11.2023 | Zápasy

Komentář k domácímu utkání 2. ligy juniorek s Kolínem napsala blokařka Lucka Pohankova. Autorem fotek z utkání je fotograf Jirka Uchytil, kterému opět moc děkujeme za skvěle odvedenou práci.


Netradičně ve sváteční pátek 17. listopadu jsme odehrály zápas na domácí palubovce proti Kolínu. Do zápasu jsme nastoupily v počtu 9 hráček s cílem hrát lépe než minulý zápas se Svitavami a neopakovat stále stejné chyby.

Už v prvním zápase se opět ukázalo, že nám stále nefunguje komunikace. Chvílemi se hrál dobrý volejbal a držely jsme se soupeřkami krok, ovšem poté kvůli našim zbytečným chybám soupeřky získaly náskok, a tak set vyhrály. Takto probíhaly první 2 sety prvního zápasu. Ve 3. setu jsme soupeřky trochu potrápily a celou dobu jsme s nimi dokázaly udržet krok, zlom nastal až v koncovce a tak soupeřky i tento set vyhrály nejtěsnějším možným rozdílem 25:23. Soupeřky tak vyhrály zápas 3:0.

Po asi hodinové pauze nás čekal druhý zápas. Tento zápas probíhal velmi podobně jako ten první. Soupeřky opět braly výhru 3:0. Opět se nám potvrdilo, že komunikace je hlavním klíčem úspěchu.

Předvedly jsme určitě lepší výkon než v minulém zápase, ale stále je co zlepšovat, zejména ve hře v poli a zpracování1. míče. Příští týden v neděli 26.11. nás čeká opět zápas na domácí palubovce s týmem Pardubic. V tomto utkání musíme již určitě bodovat, protože u soupeře jsme na jeho palubovce dokázaly 1 zápas vyhrát.

Poznámka trenéra Pavla Veselého:
Byl velmi divný pocit vidět v hledišti 2 naše bývalé hráčky, které odmítly v letošní sezóně hrát s naším týmem juniorek (Eva a Kristýna) a nakonec přece jen hrají, ale ve zcela jiném oddílu... V letošní sezóně v důsledku tohoto a také mnoha zranění máme velmi úzký kádr, což samozřejmě komplikuje naše fungování a také velmi omezuje možnosti střídat hráčky a reagovat na vývoj utkání. Po dohodě s trenérkou starších žákyň jsme se snažily zapojit do našeho týmu 3 hráčky ze starších žákyň, ale bohužel z těchto hráček s námi funguje pouze jediná, zbylé 2 nám již odmítají pomoci. Veronice Kočíkové, která jako jediná starší žákyně s námi absolvuje pravidelně všechny zápasy, chci poděkovat, jako jediná z těch 3 pochopila, o čem je kolektivní sport a má týmového ducha.
Naopak bych chtěl moc poděkovat Barče Boháčkové, která oba zápasy odehrála s velmi bolestivým výronem v kotníku. Ona je přesným příkladem toho, že když se chce, jde vše. Ono je dobré si uvědomit a říct zcela naplno, že buď se chce nebo se nechce. Vše ostatní jsou jen kecy a trapný výmluvy...

Výsledky:
TJ Žďár nad Sázavou - SK Volejbal Kolín 0:3 (-15,-14,-23) a 0:3 (-14,-17,-18)

Sestava:
Áňa a Verča náhra, Lucka, Isa a Prochy na bloku, Bohy a Jolča smeč, Marťa účko a Kiki libero.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid