Volejbal Žďár nad Sázavou

Ostatní články

Informace o jednotlivých týmech před startem letošní sezóny 03.10.2014 | Ostatní

Přípravné období skončilo a je zde ostrý start do další sezóny. Co se změnilo u jednotlivých týmů? Podaří se žďárským mužům konečně vyhrát 2. ligu? Jaké jsou posily v týmech a jak se změnily realizační týmy? Jaké cíle si jednotlivá družstva stanovila pro tuto sezónu?


Družstvo mužů - 2. liga

V uplynulé sezóně tým mužů skončil na 2. příčce druholigové tabulky. Před touto sezónou došlo u týmu k několika zásadním změnám. Největší změnou je odchod Pavla Veselého, který působil na trenérském postu u A-týmu s dvouletou přestávkou 10 let a nyní se věnuje práci s týmy kadetek a žákyň. Letos bude tým fungovat pod vedením trenérské dvojice Petr Veselý a Petr Podhrázký. Obměněn byl také hráčský kádr mužů. Z týmu odešel Filip Novotný a Honza Čirka, kteří budou studovat, respektive pracovat v zahraničí. Tým byl doplněn o smečaře Jirku Pátka, který přišel z Přibyslavi. Další obrovskou posilou je Honza Barák, který se do týmu vrací po ročním působení ve Zlíně, s nímž získal bronzové medaile v extralize.
Družstvo mužů si před touto sezónou stanovilo jako jednoznačný cíl obsazení 1. místa ve 2. lize. Tým absolvoval několik přípravných turnajů, kde dokázal porazit i týmy z 1. ligy (Dobřichovice a MFF Praha), což je velký příslib pro nadcházející sezónu.

Družstvo žen - krajský přebor

Ženy v loňské sezóně obsadily výborné 2. místo a i v letos je cílem útok na špici tabulky. Krajský přebor je však velmi vyrovnaný, proto to nebude lehký úkol.
Tým pokračuje i letos ve stejném složení, jako v minulé sezóně. V letní přípravě družstvo pracovalo pod vedením trenérky Evy Ťupové zejména na zlepšení fyzické kondice a na herních kombinacích.
Tým bude svá utkání hrát v tělocvičně ZŠ Palachova, kde také 2krát týdně trénuje.

Družstvo kadetů

Minulý ročník byl pro kadety TJ Žďár nad Sázavou premiérový. Tým, který byl především složen s hráčů věkem spadajících do kategorie starších žáků, bojoval o své první zkušenosti v soutěži v Pardubickém kraji, protože soutěž na Vysočině se z nedostatků týmů nekonala. Soutěž byla pro náš tým velice náročná, ukázalo se, že v pardubickém kraji jsou týmy na dobré úrovni a pro náš mladý a nezkušený tým byli soupeři nad naše síly. Pozitivem však bylo, že hráli proti týmům, které preferovaly moderní styl volejbalu, proto bylo co obkoukat. Sezóna pro nás nekončila lichotivým výsledkem, nicméně ji lze považovat za přínosnou.
Nový ročník s sebou nese nový systém soutěže. Byla obnovena soutěž na Vysočině, která se po základní části propojí se soutěží v Pardubickém kraji. Na podzim nás čeká pět turnajů a to v domácím prostředí,  Jihlavě, v Třebíči a Velkém Meziříčí, pátý turnaj uspořádá nejlepší družstvo po čtyřech odehraných turnajích. Společná část se bude odehrávat turnajovým způsobem ve skupinách o 1.-5. místo a o 6. -10. místo.
Soupiska našeho týmu se příliš nebude lišit od té z minulé sezóny. Několik hráčů přešlo ze žákovské kategorie do kadetské, ale tým bude nastupovat ve stejné sestavě, opět doplňován staršími žáky. Základním cílem týmu je pracovat na rozvoji volejbalových dovedností individuálních i týmových. Výsledkově chceme zabojovat v základní části o postup do lepší skupiny ve společné části, ale zatím těžko odhadujeme síly ostatních družstev, proto pro nás budou velice důležité první turnaje soutěže. Tréninkové vytížení našeho týmu je na třech trénincích týdně pod vedením všech trenérů chlapecké složky (Petr Kadlec, Jiří Moučka, Petr Veselý, Zbyněk Kalina, Ondřej Kadlec, Jakub Trojánek). Chod a vedení týmu obstarávají Zbyněk Kalina a Ondřej Kadlec.

Družstvo kadetek
Tento nově vzniklý tým je tvořen pouze 4 hráčkami, které věkově spadají do katedek, a jsou doplněny dalšími dívkami, které mohou hrát věkově ještě soutěž starších žákyň. Pro letošní sezonu se do týmu vrátila z KTCM Vysočina smečařka Daniela Čermáková. Tým trénuje 3x týdně pod vedením trenérské trojice Pavel Veselý, Edita Hájková a Martina Topinková. Tým absolvoval letní přípravu včetně týdenního soustředění, které byla zaměřeno zejména na natrénování herního systému na 1 nahravačku. Cílem pro letošní sezónu je zejména získání dalších herrních zkušeností a zažití nového herního systému. Tým bude hrát krajský přebor, který bude realizován turnajovým způsobem a soupeřem budou týmy Nového Veselí, Pelhřimova a Humpolce. Novou kapitánkou týmu bylla zvolena Míša Janovská.

Družstvo starších žáků
V minulé sezoně jsme se v KP Vysočiny nakonec umístili na 5. místě. Nutno říct, že tým se v průběhu sezony sehrával a dosáhl na několik dobrých výsledků. Kdybychom zvládli několik vyrovnaných zápasů, mohlo být umístění ještě lepší. Do týmu se taky podařilo zapracovat několik mladších hráčů, kteří letos dostanou ještě více příležitostí.
Tým prošel docela velkou obměnou. Do kadetů odešli Pavel Šimek, Peťa Sobotka, Honza Gegor, což byli všichni hráči základní sestavy. Tým naopak doplnili noví hráči – Kuba Humlíček, David Havlíček, Honza Bartoň a Filip Mička.
„Nové“ družstvo žáků se začalo formovat již na jaře, abychom se už mohli začít připravovat na novou sezonu. Kromě ustálení hráčského kádru se také utvořilo nové trenérské duo – Jirka Moučka a Peťa Kadlec. V tomto složení jsme absolvovali soustředění v Novém Veselí, kde jsme kromě volejbalu také pracovali na stmelení kolektivu, vytvoření týmových pravidel a volbě kapitána. Tento týden se nedá hodnotit jinak než pozitivně!
Ze zkušenějších hráčů v týmu zůstalo duo nahrávačů – Dan Pavlík a nově zvolený kapitán Vašek Parcl. Tito dva hráči by měli být základními kameny, na kterých by měl stát tento tým. Vzhledem k jejich vytíženosti v týmu kadetů je dobře, že máme dostatečně široký kádr. Z trenérského hlediska je také velice pozitivní, že tým nám zatím funguje a na všech hráčích je vidět herní posun.
Tým žáků v současné době trénuje dvakrát týdně v úterý a v pátek. Do budoucna by měl přibýt ještě společný středeční trénink s žákyněmi.
Než výsledkové cíle si dáváme spíš ty výkonnostní. Začátek soutěže určitě nebude jednoduchý, jelikož to pro některé hráče bude vůbec první zkušenost s šestkovým volejbalem. Věřím, že se s tím však brzy vyrovnáme a budeme předvádět dobrý volejbal založený na kvalitním podání.

Družstvo starších žákyň
Starší žákyně byly pro letošní sezónu doplněny o několik hráček z přípravky, které se již v průběhu prázdnin zapojily do letní přípravy. Tým trénuje pod vedením trojice trenérů Pavel Veselý, Edita Hájková a Martina Topinková. Cílem pro tuto sezónu je jednoznačně zapracování nových hráček do stávajícího týmu a zlepšení všech základních herních činností. Tým bude využívat zkušeností hráček, které letos již hrají za kadetky (Verča, Bára, Klára), a bude se snažit zapojit do utkání všechny hráčky kádru. Kapitánkou týmu byla zvolena Romana Čuhlová.
Starší žákyně budou hrát krajský přebor, kde se v zákaldní skupině utkají s týmy Nového Veselí, Třebíče a Náměště nad Oslavou.

Přípravka
V letošním roce by přípravka měla být doplněna o další nové hráče a hráčky, kteří by měli trénovat 2krát týdně pod vedením trenérské dvojice Aneta Krhovská a Olga Čermáková. V přípravce bude pro letošní sezonu cca 20 hráčů a hráček, kteří se kromě tréninku zapojí také do turnajů minivolejbalu.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid