Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

I předposlední turnaj základní skupiny dopadl pro starší žákyně dobře 21.01.2019 | Zápasy

Vyčerpávající souhrn napsala Anička Petrová, turnaj zhodnotila i trenérka Martina Topinková


Komentář Aničky:
Dne 20.1. jsme se vydaly do Světlé nad Sázavou, aby jsme sehrály dva zápasy.

První zápas jsme hrály s Havl. Brodem. Soupeř sice neměl moc tvrdý útok, ale pár míčů zadarmo nám z počátku dělalo problémy. Brzy jsme si však na soupeřův styl hry zvykly a první dva sety jsme vyhrály celkem s přehledem.
Podání, které bylo od všech v prvních dvou setech velmi zákeřné, nám v setu třetím začalo ,,lítat" do outů či přes síť nepřelétlo vůbec. Některé soupeřky nás také ,,pozlobily" tvrdým podáním. Tento set jsme nakonec vcelku těsně (20:25) prohrály. Do 4. setu jsme šly s tím, že chceme všechny tři body. Hned ze začátku jsme si vytvořily náskok, který nám zůstal až do konce. Tento zápas jsme tedy díky tvrdému podání a útoku vyhrály 3:1.

Do druhého zápasu jsme šly s tím, že Světlá je těžším soupeřem. Již od začátku jsme se odhodlaně rvaly o každý bod. První set byl velmi vyrovnaný. Soupeřkám nedělal náš útok takový problém a byly schopné nám ho ,,oplatit". Většina z nich měla i tvrdé podání. Po napínavé koncovce jsme taktak vyhrály (27:25). Druhý set byl podobný, ke konci jsme si však vytvořily náskok, který se nám podařilo udržet. Do 3. setu jsme nastoupily plné odhodlání, soupeřkám se již tolik nedařilo a my je naším podáním brzy rozhodily ještě víc. I tento set byl vítězný.

Z tohoto víkendového turnaje jsme si dovezly 6 bodů.

SKVĚLÝ VÝSLEDEK!

Komentář trenérky:
Ve Světlé n. Sázavou jsme odehrály opět dobrý turnaj. Celý den rozhodovalo podání, které se nám docela dařilo. Nebyla nouze o několik po sobě jdoucích přímých bodů, které nás někdy bohužel trochu uspaly a dostat se do správného tempa bylo chvílemi trochu obtížné. Opět bylo důležité udržet pozornost a očekávat od soupeřek (zejména z Havlíčkova Brodu) cokoliv. Když se nám toto podařilo a zvedly jsme první míč, dokázaly jsme celkem slušně skládat balon ze všech pozic. Holkám se tentokrát dařilo i na bloku. Hrál se poměrně vyrovnaný volejbal, který pro nás dnes dopadl dobře.

Žďár nad Sázavou - Havlíčkův Brod 3:1 (19,21,-20,15)
Žďár nad Sázavou - Světlá nad Sázavou 3:0 (25,21,19)

Z dnešního turnaje jsme přivezly kompletních 6 bodů, což nás momentálně v tabulce drží na předních příčkách. K velkému rozuzlení dojde 10.2., kdy proběhnou poslední turnaje a ukáže se o jaké celkové pořadí budeme hrát. Doufám, že se nám vyhnou zranění a vydrží forma.

Opět děkujeme tatínkům za dopravu. :)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid