Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Hronov - Žďár n. S. 3:1 (23,-17,12,18) 3:0 (22,18,20) 15.01.2013 | Zápasy

Do druhé poloviny druholigové sezóny vstoupila žďárská mašina výletem na daleký sever na polské pomezí k dvojzápasu s Hronovem, který byl po polovině sezóny náš nejbližší pronásledovatel na pátém místě. S Hronovem jsme se utkali v prvním domácím střetnutí v této sezóně, kde jsme na domácí půdě ukořistili dvě vítězství a nastartovali jsme žďárskou mašinu na vysoké obrátky, ve kterých vydržela po významnou část první poloviny soutěže.


Jak už je ale dobrým lednovým obyčejem, žďárská sestava citelně prořídla, a to hned o tři hráče základní sestavy, když mimo hru zůstali Míša brázdící švýcarské svahy, Peťa brázdící ty české a Kadlík pofoukávající si doma kolínko. Sestava se naopak rozšířila o Fildu, který se ve zdraví vrátil z půlročního alkoholového soustředění ve Finsku a Zombu, který se rozhodl své koleno podrobit zatěžkávací zkoušce před plánovanou operací. Navíc se za námi stále táhl stín pěti prohraných zápasů v řadě. Od druhého zápasu ve Střelicích jsme totiž body za výhru do druholigové tabulky nepřidávali a chuť vítězství jsme okusili jen při vánoční florbalové bitvě proti béčku.

První zápas jsme začali ve složení Mouka (N), Ťupík a Míra (S), Troji (U), Chláďa a Hugo (B) a Zombice (L). Skromné osazenstvo lavičky představovali Filda s Kubou.
První set tahali za delší konec dlouho domácí, žďárská mašina se držela na dostřel, ale vlastní chyby na útoku ji neustále srážely a nedokázala tak dostat Hronov bodově pod sebe. V koncovce jsme Fildovým zákeřným servisem a neprostupným blokem náskok domácích stáhli, nejtěsnější rozdíl však Hronov zalívkou na setbol uhájil. Druhý set probíhal zcela v opačném gardu, domácí produkovali velké množství nevynucených chyb a my jsme zlepšeným servisem a blokem srovnali stav setů na 1:1. Třetí set byl z naší strany zmarem, když jsme na útoku dokázali vyházet nemožné, a to do úctyhodných vzdáleností od hřiště v mnoha směrech. Domácím tak stačilo překulení podání na naší stranu a pozorování projektilů žďárských mlátiček. Žďárská sestava nepřipomínala v těchto chvílích obávanou žďárskou mašinu, ale spíše těžko klopýtající vláček. Naši hru alespoň oživil Kuba, který vystřídal Trojiho, neboť zmátl ihned na síti hostující obranáře svoji podobou a zatloukl hřebík doprostřed válu. Ve čtvrtém setu jsme s domácími dlouho hráli vyrovnanou partii, na 16. bodu jsme drželi ještě mírný náskok, od 18. bodu se ale stroj na body na naší straně zasekl, hosté zavřeli síť a my se nemohli útočně prosadit, a tak zhasla naděje na zisk bodů v prvním zápasu druhé poloviny soutěže.

Mouka před druhým zápasem opět s přehledem vyhrál los a potvrdil svoji vzrůstající formu alespoň v tomto ohledu. Bohužel to byl v Hronově poslední úspěch, který nás potkal. Rozcvičení před druhým zápasem jsme totiž pojali velmi uvolněně, což se přeneslo i do průběhu zápasu a herního projevu žďárské mašinky, která nastoupila beze změny v základní sestavě. Množství nepřesností na obou stranách ihned od začátku zápasu jistě nelahodilo oku diváka, Zomba tak pro potěchu osazenstva převedl ukázku svého fotbalového umění, a to hned dvakrát v rámci jedné rozehry. Ani to však domácím nezabránilo ve vybudování několikabodového náskoku. V koncovce jsme, jak už několikrát, dokázali náskok stáhnout, nevynucenou chybou na útoku a přímým bodem z podání však naše naděje na zisk setu rychle uhasli. Druhý set probíhal již zcela pod taktovkou domácích, my jsme sestavu obměnili dvojstřídáním, když se na hřiště dostali Filda s Kubou. Na zvrat to sice nestačilo, ale nakonec jsme alespoň zle vyhlížející skóre částečně zkorigovali. Třetí set jsme sestavu opět vrátili, sehrávali jsme vyrovnanou partii, série chyb před koncovkou domácí dostala do několikabodového vedení, na jehož smazání jsme už nenalezli dostatek fyzických ani psychických sil.

Tento týden přivítáme doma Litomyšl a doufáme, že nás přijdete podpořit, neboť budeme bojovat za ukončení černé série a naopak doufáme, že začneme budovat novou sérii domácí neporazitelnosti. První zápas začíná od 11 hod., nenechte si ho ujít!

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid