Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Hráčky kategori U16 odehrály 9. kolo krajského přeboru 29.01.2023 | Zápasy

Velmi trefně dnešní klání zhodnotila smečařka Agáta Šinclová a doplnila ji trenérka Martina Topinková


Komentář Agáty:
První zápas jsme hrály s Havlíčkovým Brodem. Nebyly jsme schopny si dobře přijmout, nahrát a zasmečovat. Nevolaly jsme si na míče a pak nám to tam spadlo nebo příjem uletěl. Zápas jsme prohrály.

Druhý zápas jsme hrály s Novým Veselím. Soupeřky byly na jiné úrovni než my, ale i přes to jsme mohly hrát líp. Opět jsme si neuměly zavolat, přijmout a dojít si na míče. Soupeřky nás porazily o spoustu bodů.

Třetí zápas jsme opět hrály s Havlíčkovým Brodem. V prvním setu to nebylo tak špatné. Sice nám občas ulítl nějaký příjem nebo náhra, ale stále jsme byly se soupeřem vyrovnané, ale i tak jsme prohrály. Druhý set jsme se snažily dělat co nejméně chyb, braly jsme každý ulítlý příjem a snažily jsme se si to rozehrát. Tento set se nám podařilo vyhrát. V tiebraku jsme se snažily, ale bohužel jsme tam dělaly zbytečné chyby, kvůli kterým jsme prohrály.

Komentář trenérky:
Dnes jsme v tělocvičně na ZŠ Palachova uspořádaly další turnaj hráček katagorie U16. Čekaly nás 3 zápasy a to 2 proti hráčkám Jiskry Havlíčkův Brod a 1 proti Sokolu Nové Veselí.
Holky z Jiskry dorazily ve velmi oslabené sestavě, jen v sedmi hráčkách. Navíc se hned v úvodním setu zranila jejich jediná nahrávačka a tak tento zápas dohrály v nestandartní sestavě. Bohužel, i to stačilo na náš velmi špatný výkon. Ani v jednom ze setú jsme se nevyvarovaly zbytečných chyb a tak se z vítězství radovaly soupeřky.

V dalším zápase proti Novému Veselí jsme pokračovaly v tragickém výkonu. Soupeřky byly sice lepší, ale prohrát set pouze se 4 body, to už je opravdu ostuda.

V posledním zápase holkám asi došlo, že už to opravdu horší být nemůže, konečně změnily svůj herní projev a plnily alespoň z části to, co po nich celou dobu chci. Začaly si volat na míče, byly ochotné doběhnout pro odražený míč a zahrát ho, někdy dokonce i v pádu. Předvedly nám i několik pěkných volejbalových akcí včetně slušného podání. Sice jsme nakonec prohrály 1:2, ale kdyby jsme hrály celou sezónu aspoň takhle,...

Příští víkend máme volno. Další turnaj bude opět ve Žďáře a doufám, že náš výkon půjde nahoru. :)

ZR - Jiskra HB 0:2 (-17,-20)
ZR - Sokol NV 0:2 (-4,-10)
ZR - Jiskra HB 1:2 (-21,19,-10)



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid