Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Havl.Brod - ZR"A", jedna sobota - tři pohledy 08.10.2011 | Zápasy

Los soutěže nás o tomto víkendu zavedl na palubovku Havlíčkova brodu, a tak se 5. a 6. kolo KP1 neslo ve znamení souboje dvou favoritů soutěže.


První zápas

Základní sestava: Mouči (N), Troji (U), Míra (S), Kadli (S), Míša (B), Hugo (B), Peťa (L) - Ťupík (S)
Od začátku zápasu byly vidět na naší straně nepřesnosti, které pramenily především z nepřesné přihrávky, která se promítala do úspěšnosti na útoku. Celkově rozháraný výkon tak znamenal prohru v prvním setu. Druhý set se nesl ve vyrovnaném duchu, kdy se střídalo vedení obou družstev až do koncovky. To se už na hřišti už pomalu začal zabydlovat Ťupík na smečařském postu místo Kadliho. V koncovce se nám podařilo zvednout několik důležitých míčů, následně je složit a set doslova ubojovat. Vyhraná koncovka pak předznamenala průběh ostatních setů, kdy jsme Brod dostali pod sebe a ovládli i zbývající průběh zápasu.

Druhý zápas

Základní sestava: Mouči (N), Troji (U), Míra (S), Ťupík (S), Míša (B), Hugo (B), Peťa (L) - Glum (N), Ťupík (U)
Opět se nám nepovedl vstup do zápasu. Soupeř těžil z našich nevynucených chyb a v půlce setu nezbylo Vesymu nic jiného než střídat, do hry se dostal Glum a Kadli. Oživení hry pomohlo, ale i přes mocný finiš byl první set ztracen. Ve druhém setu jsme se dostali do tempa a Glumovou oku lahodící kombinační hrou bez většího počtu vlastních chyb jsme slavili vítězství. Ve třetím setu jsme si udržovali náskok 2,3 bodů, ale bohužel za stavu 18:15 Troji předvedl při prstech ukázkový samospras (na který jsme bohužel v sazebníku pokut pozapomněli), vypadli jsme z koncentrace a set prohráli. Čtvrtý set byl opět ve znamení naší jasné převahy a schylovalo se k setu pátému. Tie-break jsme začali hrůzostrašně a po chybách na přijmu jsme točili za stavu 2:8, což znamenalo téměř prohru. Pak již došlo jen ke kosmetické úpravě skóre na 9:15.

Závěrem:
Jedno vítězství z Brodu se počítá, i když jsme pomýšleli i na dvě:-). Co se týká našeho výkonu, pereme se především sami se sebou. Tradičně nám utíkají začátky zápasů, setů, které se těžce dohánějí proti lepším soupeřům. Problémem je nestabilní přihrávka a především množství nevynucených chyb, které dokážeme vyprodukovat, není problém na jednu chybu nakupit další tři. Největší problém nám v sobotu činila dětská plachta jednoho z domácích blokařů a je na pováženou, že jsme na ní za celý zápas na příjmu nenašli recept. Tím spíš, že díky ní domácí v tiebreaku získali rozhodující náskok. Abych skončil pozitivně, v sobotu se hrál dobrý volejbal, především v druhém zápase, Dokážeme soupeře dostat pod tlak (bohužel ho taky z něj dokážeme dostat :-) ) a odveta nás čeká na domácí palubovce!
A na konec rčení přímo z Kladna: Nejsme kapela, abysme pořád vyhrávali!

Rugby zdar, Kadli s přispěním Moučiho.
(A všichni povinně pofoukat Trojimu bebínko!:-D)

PS: Ač se může zdát, že jsme předvedli standart a dělba bodů je spravedlivá, není tomu tak. Náš výkon v prohraných setech druhého utkání byl hrozný a zápas jsme soupeři naší nemohoucností darovali. (Z toho vyplývá, že příliš nesouhlasím s tvrzením ohledně dobré kvality 2.mače :-) ). S takovou herní morálkou, kterou jsme předvedli teď, horko těžko první místo uhájíme..ono to samo totiž nepůjde. Howk
Majkl

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid