Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

ČESKÝ POHÁR JUNIOREK - FINÁLE VE ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU 25.04.2023 | Zápasy

Náš volejbalový oddíl měl tu čest pořádat finálový turnaj letošního Českého poháru juniorek. Komentář napsal trenér týmu juniorek Pavel Veselý.


V sportovní hale TJ na Bouchalkách se po celý víkend ve vzájemných soubojích utkalo 8 nejlepších družstev z celé ČR. Zaplněné tribuny tak měly možnost vidět vynikající dívčí volejbal kategorie U20 a skvělé týmové i individuální výkony.

Celkovým vítězem Českého poháru se nakonec zcela zaslouženě stal extraligový tým Olympu Praha, stříbrný pohár vybojoval VK Prostějov (také extraligový tým). Bronz si po výborném výkonu zajistilo Ústí nad Labem. Všech 8 družstev finálového turnaje obdrželo diplomy, nejlepší 3 týmy pak ještě samozřejmě poháry a sady medailí.

Byly uděleny také ceny nejlepším jednotlivcům v těchto kategoriích:

- nejvíce bodující hráčka: Beáta Šestáková (Olymp Praha)
- nejlepší smečařka: Rozárie Mikulášková (Prostějov)
- nejlepší blokařka: Anna Semanová (Olymp Praha)
- nejlépe přihrávající hráčka: Adéla Mošničková (Ústí nad Labem)
- nejlepší nahravačka: Tereza Sofková (Prostějov)
- nejlépe podávající hráčka: Zoja Pelikánová (Žďár nad Sázavou)
- osobnost turnaje: Tereza Janečková (Prostějov)

Tým juniorek Žďárské volejbalové mašiny vybojoval celkové 7. místo, což je historickým úspěchem žďárského dívčího volejbalu. Za zmínku určitě stojí, že náš tým dokázal v průběhu jednotlivých turnajů Českého poháru porazit všechna družstva, která patřila do TOP 8, tedy i extraligové týmy Prostějova a Olympu Praha. Velmi zajímavou bilanci jsme měli zejména s celkově 4. družstvem Havlíčkova Brodu, který nás ani jednou nedokázal přehrát a naopak 4x odešel poražen.

Naše cesta pohárem začala v říjnové kvalifikaci v Jirkově, kde jsme celou kvalifikační skupinu vyhráli a zařadili se do nejlepší 8členné výkonnostní skupiny, kde jsme se udrželi i v následujících 4 dalších kolech, včetně finálového turnaje, což naznačuje naši velmi stabilní výkonnost. Naše účast v Poháru nám přinesla nejen 35 výborných zápasů s velmi kvalitními soupeři a zisk mnoha cenných zkušeností, ale také ukázala náš potenciál a to, že dokážeme hrát výborný volejbal založený zejména na účinném útoku. Navázali jsme také nové kontakty, v některých případech dokonce přátelství. Setkávání s dalšími družstvy, výměna zkušeností mezi trenéry, společně strávený čas, to byly už jen další velmi příjemné bonusy. Zároveň to byla skvělá propagace žďárského volejbalu, která byla podtržena nejen pořadatelstvím finálového turnaje, ale také únorovým pořadatelstvím 2. kola. A podle velmi pozitivní zpětné vazby od mnoha účastníků finálového turnaje jsme to rozhodně nedělali špatně.

Na závěr poděkování všem, kdo se jakkkoli podíleli nejen na pořádání finálového turnaje (zapisovatelům, rozhodčím, organizátorům, rodičům...), ale také na naší účasti v celém poháru (sponzoři, trenéři, rodiče, řidiči...). Velké poděkování patří i našim fanouškům, kteří nás ve všech zápasech hnali vpřed a podporovali i v momentech, kdy se nedařilo.

Finálový turnaj byl zároveň úžasnou derniérou pro některé naše hráčky, které bohužel musejí věkově skončit v mládežnických kategoriích a přecházejí do nově se tvořícího družstva žen (Anežka Beranová, Simča Topinková, Johy Juračková, Terka Mokričková a Anička Petrová). Takže hodně radosti z volejbalu i v dospělém volejbalu, holky, máme určitě na co vzpomínat.

Celkové pořadí Českého poháru juniorek ročník 2022/2023:
1. Olymp Praha
2. VK Prostějov
3. Volejbal Ústí nad Labem
4. Sokol Havlíčkův Brod
5. Sokol Brandýs nad Labem
6. Volejbal Vyškov
7. TJ Žďár nad Sázavou
8. VK Jirkov

Sestava juniorek Žďárské volejbalové mašiny na finálovém turnaji:
- náhra: Johana Juračková, Simona Topinková, Anna Rusnáková
- smeč: Kristýna Seidlerová, Zoja Pelikánová, Barča Boháčková
- blok: Anežka Beranová, Kristina Sošková, Lucie Pohanková
- účko: Tereza Mokričková, Jolana Veselá
- libero: Eva Nováková, Kristýna Kočíková
- trenérské duo: Pavel Veselý, Petr Veselý


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid